Herkese iyi akşamlar.
Önümüzdeki hafta içerisinde bir blog açmayı planlıyorum.Blogger altyapısını önceden kullanmışlığım vardı,yazdığım yazılar indexleniyordu da.Ama son günlerdeki blogger'e dair index sorunları (güzel ücretsiz temalarına rağmen) gözümü korkuttu.Önceki sitelerimi (yıllar önce kurduğum)inceledim.Bazı indexlerim silinmiş .Bunun bloggerdaki index sorunuyla mı alakalı olduğunu yoksa uzun süredir yazmadığım için mi googleden silindiğini bilmiyorum.
Wordpressi ise açıkçası herkes tavsiye etti neredeyse.Ücretsiz bir temayla başlayacağım.Ama daha önceden hiç wordpress kullanmamış olmak gözümü korkutuyor.Wordpressde sanırım kodlama ön plana çıkıyor.Forumda yazıları okuyorum.htaccess dosyasına şunları yaz,şu dosyaya şunları yaz tarzı çok yabancı olduğum yazılar görüyorum.Bu da gözümü korkutuyor.Ayrıca wordpressde sanırım güvenlik açıkları da daha çok oluyor.Bu da ayrı bir sebep seçmek istemememin.Kodlama ön planda olmadan kullanabilir miyim? Zararları olur mu basit olarak kullanmanın?
Açıkçası orta ölçek bir site kuracağım.Öyle ayda milyon ziyaretçi gelsin kafasında değilim.Dolayısıyla index sorunu olmasa(hala varsa?) bloggeri direkt seçerdim açıkçası ama çok kararsız kaldım.
Sizlerin yardımına ihtiyaç duydum.Hangisini seçmem gerektiği konusunda görüşlerinizi belirtebilirseniz çok sevinirim.Şimdiden çok teşekkürler.