Sigara ve içkiye yapılan zamlar olmasa o vergiler alınmasa devlet de batar eli kanlı terör örgütü PKK da batar, ama bu millete müstehak bunlar. "Sustukça sıra sana gelecek" diye bir laf var. Yüksek vergilerden hem devlet Amarikaya açtığı borcu kapatmaya çalışıyor hemde millet kaçak sigaraya yönlendiriliyor ve terör örgütü ve malum bölge halkı da para kazanıyor, sonra bizim milletten kazandıkları parayla aldıkları mermiyi de tekrar bizim millete sıkıyor o paralarla sağda solda bomba patlatıyor.

Tayyip milletin istediğini yaptı gerçi -Asgari ücrete zam ha! Alın size zam - diyor adam. Tabi birde şu yönü var dinine müthiş derecede bağlı cumhur başkanımız sigara ve alkol den aldıkları vergiyle kendi maaşlarını alıyor, içkiden kazandıklarıyla doyuruyor karnını.

Şu da var ki her devlet sigara illetinin zaaf olduğunu bilerek sonuna kadar sömürmüştür, sömürecektir de. İçki değil ama sigara konusu batıda da çok farklı değil örneğin Fransa da bu gün en ucuz sigara 7.5 euro dur ve günde 7 saat sıradan bir işte çalışan bir kişi ortalama 1.100-1.300 euro arası kazanır.