EnderGrafik adlı üyeden alıntı

Zamların ne amaçla yapıldığı çokta önemli bir nokta değil. 25-50 TL arasında fiyatlarla sigara satışı yapılan Norveç'te sigara kullanma oranı ciddi şekilde azaldı. Sigarayı bırakırkende strese girmiyor mu insan zaten? %30-45 vergi alınan bir otomobil satışından büyük kapitalizm mi var? Devlet neden otomobil üretmiyorsa(zaten kazanacağı para araç fiyatının %40'ı), sigara satmaktanda vazgeçmeyecek ve bu zamlar her zaman olacak. He fakir kesim alamayacak, belki sövüp bırakacak mecburiyetten yada yemeğinden, çocuğundan kesecek yine alacak. Ama üst tabaka insanlar zevklerine devam edecek. Belki bu fiyatlar sayesinde sigaraya başlama yaşı 7 değilde 15-20 olacak. Çok gördüm markete gelip koliyle sigara alıp götürenleri, kar marjı bu kadar yüksek olan birşeyin dediğin gibi ülkelere ve Dünya'ya neden ve nasıl yayıldığı da apaçık biliniyor.


Ne yazıkki sigara üzerinde yapılan kâr otomobilden daha fazla. Çünkü otomobilin sarfı ile sigaranın sarfı arasında uçurumlar var tahmni edersin ki.

Norveçte sigara kullanma oranı düşük, peki ya Norveç'in dünyanın en mutlu ülkelerinden biri olduğu gerçeği? Dediğine katılıyorum başlama yaşı elbette düşecektir. Ancak ne yazık ki halkın sigara içmesini umursadıklarını düşünmüyorum.