Ben daha 0 aşamasında bir projeye yatırımı doğru bulmuyorum. Bence öncelikle site kurulmalı ve proje başlatılmalı, baktınız site tutuyor o zaman büyütmek için yatırım düşünülebilir.

Mesela hobi amaçlı kurduğum imzamdaki site ara sıra boş zamanlarımda kendi yazdığım özgün yazıları içeriyor. Hiçbir SEO falan yapmadım ama yazılarımın çoğu Google'da ilk 3 sırada. Şu an günde 2K hiti yakaladı ve yazıların altı yorumlarla sorularla dolmaya başladı. Bu bana "artık bu siteye forum kur" mesajını veriyor, reklam gelirleri de buna imkan veriyor, ben de yakın zamanda bin TL civarı verip vbulletin 5 full paket alacağım. Sitenin şu an kemik kitlesi olduğundan forumun tutması da kolay olacak. Peki ben baştan blog değil de forum olarak başlasaydım ne olurdu? Mesele bin TL değil onu yine verirdim ama tutması çok zor olurdu.

Özetle, bence bu işin sırrı kağıt üstünde iyi bir strateji geliştirip sermayesiz başlayıp tutunca sermayeyle geliştirmek. Zaten bakın büyük Web projelerinin çoğu böyle ilerlemiştir. İyi strateji çok önemli, "bu sitenin farklılığı ne" sorusuna verecek cevabınız varsa sadece bir domain alıp başlayın bence.

Naçizane tavsiyelerim bu yönde, kolay gelsin.