Hocam Genel Konu Açtığınız için ayrı konu açmadım



Pokemon Go Nasıl İndirilir


Geçtiğimiz 20 yıl içinde çocuk büyütmüş olanların hepsinin çok iyi bildiği Pokemon, 6 Temmuz itibariyle yepyeni bir deneyimle akıllı telefonlarımızda yerini almaya hazır. Son birkaç gündür Pokemon Go Nedir diye sorar olduğunuzu tahmin ediyoruz. Çünkü bütün çocuklar ve hatta gençler bu oyunu merak ediyor, telefonlarına yükletmek istiyor. Temelinde canavarları yakalayıp savaştırmak olan oyun Niantic firması tarafından ücretsiz olarak sunuluyor. Ancak oyun içi mağazadan özel öğelerin kredi kartı ile satın alınması da mümkün kılınmış.

Şimdi Pokemon Go Nasıl İndirilir bir göz atalım. Oyunun indirilmesi için akıllı bir telefon veya tablet gerekiyor. Apple firmasının ürünlerine App Store’da Pokemon Go aratarak indirilip yüklenmesi birkaç dakikayı geçmiyor. Ancak Türkiye mağazasında bu oyun listelenmeyebiliyor. Yapımcılar bu durumun oyun tüm dünya için sunulduğunda düzeleceğini bilgisini veriyor. Kurulum seçeneğine dokunup onayladıktan sonra hemen canavar avına çıkılabiliyor. Android cihazlar için de Play Store üzerinde Pokemon Go araması yapıp kurmak mümkün oluyor. Ancak bazı cihazların desteklenmediğini ve hatta bazı oyun işlevlerinin sadece kablosuz üzerinden internet bağlantısı olan cihazlarda mümkün olmayacağını belirtmemiz gerekiyor. Zira gerçek dünyada dolaşmayı gerektiren görevleri sokakta internet bağlantısı olmadan tamamlamak mümkün görünmüyor.

Ayrıca dizüstü veya masaüstü bilgisayarlarda da oynamak isteyenler için alternatifler bulunuyor. Sadece mobil cihazlar için geliştirilmiş olan Pokemon Go, Bluestacks gibi sanal android sistemler ile de oynanabilir. Bazı oyun özelliklerinin desteklenmemesi söz konusu olurken sanal makinalardaki GPS sistemleri kontrol edilebildiği için oyunu oynarken kolaylık olması da muhtemel görünüyor.

Oyun bugün için ASUS Zenfone gibi Intel’in Atom işlemcisini kullanan cep telefonlarında ve tabletlerde indirilip kurulamıyor. Bunun üstesinden gelebilmek için Pokemon Go Türkiye forumlarından Pokemon Go APK dosyasının indirilip kurulması mümkün. Ancak indirilen apk dosyası, zararlı yazılımlar içerebileceği için öncelikle güvenlik taramasından geçirmek faydalı olacaktır. Ayrıca başka bir kaynaktan apk dosyası ile kurulum yapılabilmesi için Android ayar menüsünden güvenlik bölümündeki “Bilinmeyen kaynaklar” seçilerek yüklemeye izin verilmesi gerekebilir.

Oyunun yeni çıkmış olması ve henüz tüm cihazlar tarafından desteklenememesi nedeniyle Pokemon Go İndirme işlemi sırasında problemlerle karşılaşılabilir. Sahte kaynaklardan indirilen oyun telefonunuzun sistemine zarar verebilir, virüs bulaştırabilir ve hatta bilgilerinizin kaybolmasına neden olabilir. Bu nedenle resmi kaynaklardan zaten ücretsiz olarak sunulan indirmeler tercih edilmelidir.



KAYNAK