Çok ihtiyacın yoksa kulanma hata varsa da kulanma çünkü gelecekte ki kazançlarını etkileyecektir. Bende henüz 1 aydır bir projem için kulanıyorum, projem tam link kısaltma sitelerine göre olmasına rağmen saçmalıktan başka bir şey değil bu firmalar. son firmada ödeme limitine ulaşınca kaldıracağım.
Şimdi en popüler 4 firmayı özet geçeyim. Bc.vc , Lint.tl, Adf.ly, Linkshrink
bunlar haricide diğerini de kısa süre denedim ama onlara saten hiç bulaşma.

Öncelikle hepsinin ortak yanlarını özetliyim.
1. Neredeyse hepsi Türkiye için aynı kazandırıyor. CMP felan, kafanı hiç karıştırma ortalama 1k tekile 1-1.3 dolar diye düşün. Duruma göre her 1K CMP de bir, birlerini geçebiliyorlar.
2. Mobil de hepsi ziyaretçiye bir şeyler indirtmeye çalışıyorlar ve bilmeyen ziyaretçinin %90 atlayacağı şeyler bunlar çünkü özelikle indirme sitesiyseniz bunu indireceği dosya sanmakta. Sonuç ziyaretçi gelmemek üzere kaçıyor.
3.Hepsi reklam geçme butonuna basınca 2. popup bazıları 3. popup reklam açıyor geçiş ekranında ve doğru orantılı olarak butona 2-3 bazen 4 kere basmaları gerekiyor tabi artık bulabilirse!. Yine ziyaretçi kaçıyor dönmemek üzere.


Link.TL <
Firma türk firması üstüne yabancı hitleri saymıyor ama ne hikmetse reklam geçme butonu ingilizce "SKİP" bunun sebebi ziyaretçiniz elinizden geldiğince yanlış yönlendirip asıl linke ulaştırmama çabası.! bu bile yeter kulanmaman için başkasına gerek yok.

Bc.vc <
Kısmen eksik sayıyor ama bunu panelden anlayamıyorsun orda her tıkı göstermesine rağmen bazen farklı IP lerden gelen tıklara ödeme yapmıyor. Özelikle Mobil de "GEÇ" butonu resmen download reklamları ile saklanmış gibi ve sayım bozuk 5 sn yi 10 sn gibi sayıyor.

Adf.ly <
Masa üstünde hepsinden temiz yabancı şirket olmasına rağmen gayet açık " Lütfen 5 sn sonra reklamı geçe basınız" butonu var. Fakat iş mobile gelince değişiyor. O kadar büyük firma olmasına rağmen Mobil uyumlu değil ve üst reklamı geçin banneri neredeyse görünmüyor üstelik direk downloand exe, apk vs. açılıyor ziyaretçinin önüne.

LinkShrink <
Sayımları gayet güzel ve reklam butonuna bir kere tıklamanız yeterli popup açılsa bile arkada istedeği linke ulaşıyor fakat ingilizce ve en kötü yanı ise çok ağır 18+ reklamlar çıkması!

Bu yazı için özel bir çaba bile harcamadığım halde, İlk aklıma gelenleri kısaca yazıyım derken bile bu kadar itici özelik çıktı. (: Seçim sizin.