İyi akşamlar herkese.
Website işlerine yeni başlayacağım için henüz fazla bilgim yok bazı konularda.Forumda açılan bazı konulardan ve bazı mesajlardan sonra aklıma bir şey takıldı.Eminim ki cevabı çok basittir ama bilemediğim için yardımınıza ihtiyacım var.Şimdiden yardım eden herkese çok teşekkür ederim.
1)Konuların birinde dün google analytics yeni siteler için zararlıdır tipinde mesajlar gördüm.Buna ek olarak bazı üyeler konular açıyor,siteme google botları uğramıyor en son 3 gün önce uğramış gibi yazılar yazıyorlar.
Ben başta herhalde Google Analytics yardımıyla görebiliyoruzdur bu botların uğrayıp uğramadığını vs. diye düşünmüştüm kendi kendime.Ama şimdi emin olamadım.Ben site açtığım zaman google botlarının siteme uğrayıp uğramadığını,kaç günde bir uğradığını,site istatistiklerimi vs. (google analytics zararlıysa veya google botlarını öğrenmeye yardımcı olmuyorsa) nasıl öğrenebilirim?
2)Ek olarak özel olarak merak ettiğim bir soru var,ben wordpress öğrenme amaçlı bir blog açtım.Google gibi getirle içinde lorem ipsum yazısı olan bir konuyu indexlettim.2 gün sonra yok olmuş index.Bunun sebebi nedir,yazı alakasız vs. olduğu için mi yoksa başka bir sebebi mi vardır? Bu indexler nasıl kaybolmaz ve kalıcı olur?