lostyazilim

Site istatistikleri,google botları ve index

8 Mesajlar 705 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

Winter Winter WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 09.05.2016
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad O** K**
  • Mesajlar 72
  • Beğeniler 13 / 14
  • Ticaret 1, (%100)
İyi akşamlar herkese.
Website işlerine yeni başlayacağım için henüz fazla bilgim yok bazı konularda.Forumda açılan bazı konulardan ve bazı mesajlardan sonra aklıma bir şey takıldı.Eminim ki cevabı çok basittir ama bilemediğim için yardımınıza ihtiyacım var.Şimdiden yardım eden herkese çok teşekkür ederim.
1)Konuların birinde dün google analytics yeni siteler için zararlıdır tipinde mesajlar gördüm.Buna ek olarak bazı üyeler konular açıyor,siteme google botları uğramıyor en son 3 gün önce uğramış gibi yazılar yazıyorlar.
Ben başta herhalde Google Analytics yardımıyla görebiliyoruzdur bu botların uğrayıp uğramadığını vs. diye düşünmüştüm kendi kendime.Ama şimdi emin olamadım.Ben site açtığım zaman google botlarının siteme uğrayıp uğramadığını,kaç günde bir uğradığını,site istatistiklerimi vs. (google analytics zararlıysa veya google botlarını öğrenmeye yardımcı olmuyorsa) nasıl öğrenebilirim?
2)Ek olarak özel olarak merak ettiğim bir soru var,ben wordpress öğrenme amaçlı bir blog açtım.Google gibi getirle içinde lorem ipsum yazısı olan bir konuyu indexlettim.2 gün sonra yok olmuş index.Bunun sebebi nedir,yazı alakasız vs. olduğu için mi yoksa başka bir sebebi mi vardır? Bu indexler nasıl kaybolmaz ve kalıcı olur?

wmaraci
reklam

Muhammed Muhammed Nev-i Şahsına Münhasır Kullanıcı
  • Üyelik 22.12.2014
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Acil Tıp Teknikeri
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad M** Ö**
  • Mesajlar 1713
  • Beğeniler 630 / 629
  • Ticaret 38, (%97)
1- Şuana kadar sitelerimde yandex metrica kullandım, ayrıca yeni sitem olsa dahi google gibi getir yaptım hiçbir sorunla karşılaşmadım. (Burada bu konunun uzmanları var onlar cevap atarlarsa daha iyi olur)

2- Bu sorunla ben hiç karşılaşmadım. Belki de saçma olduğundan veya lorem ipsum metnini hemen tespit ettiğinden silmiştir. Başka bir yazıyla deneyin büyük ihtimal silinmeyecektir. (denemek için bir yerden yazı kopyalayabilirsiniz.)

• Üyelik 09.05.2016
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad O** K**
  • Mesajlar 72
  • Beğeniler 13 / 14
  • Ticaret 1, (%100)
Muhammed
Teşekkür ederim cevabınız için.
1)Peki Google Analytics zararlıysa Yandex Metrica da zararlı değil midir? Veya google zararlıyken neden o zararlı değildir? Ayrıca,yandex metrica ile google botlarının kaç günde bir geldiğini vs. görebiliyoruz sanırım değil mi yazdığınıza göre?
2)Zaten sitede 3-4 yazı vardı,belki içinde lorem ipsum yerine sürekli aynı kelimeyi kopyala yapıştır yaptığım bir yazı bile olabilir emin değilim.Merak ettiğim,bu yazı kaliteli bir yazı olsaydı silinme durumu olmazdı sanırım değil mi?

fortehk fortehk WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 20.05.2016
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek satış
  • Konum Kayseri
  • Ad Soyad H** K**
  • Mesajlar 320
  • Beğeniler 75 / 118
  • Ticaret 0, (%0)
Google Analystics zararlı olması hurafedir bunun sebebi, sözde kopya içerikleri kolay tespit ediyor ve googleye rapor atarak index düşürmesi sebep olarak gösteriliyor, yok öyle bir şey!

Google gibi getir bence zararlıdır çünkü şöyle bir şey tespit etim, Google gibi getir dediğinizde ve getirdiğiniz url o an değerlendirilip indexleniyor ama getir dediğiniz url ye bir daha bot uğramıyor gibi bir şey bu yüzdende google o urlyi güncel görmeyip şutluyor arkalara hata sildiği bile oluyor, sizin sürekli getir demeniz gerekiyor artık o urlye.
Google botun en son ne zaman uğradığını "analiz.***" dan sitenizi analiz etirerek öğrenebilirsiniz.

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 09.05.2016
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad O** K**
  • Mesajlar 72
  • Beğeniler 13 / 14
  • Ticaret 1, (%100)
fortehk
Çok teşekkürler kafamdaki bazı soru işaretlerini sildiniz,yani siteyi açıktan sonra bir iki hafta sonrasında google analytics kullanmaya başlarsam sorun olmaz değil mi veya ne zamandan itibaren kullanmaya başlamalıyım? Ayrıca google gibi getir önermiyorsanız ne önerirsiniz konuların indexlenmesi için,kendi haline mi bırakmak lazım yazıyı yoksa başka bir şey yapmayı mı önerirsiniz?

fortehk fortehk WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 20.05.2016
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek satış
  • Konum Kayseri
  • Ad Soyad H** K**
  • Mesajlar 320
  • Beğeniler 75 / 118
  • Ticaret 0, (%0)
Analystics istersen siteyi açtığın günden itibaren kulan bir sorun olmaz.
Siteni arama motorlarının dizinine ekleyip haritalarını gönderdikten sonra başlangıçta tek yapman gereken düzenli konu girmen, düzenliden kastım şu şekilde. Mesela bugün toplam 3 konu açıcaksın bunları ard arda açma 6 şarlı saatlere böl 12-18-24 saaatleri arasında gibi, ve bu istikrarı bir süre devam ettir ve her gün aynı saatlerde konu yayınla mümkünse özgün.
Bunu yaparak arama motorlarına şu mesajı veriyorsun "Benim bir düzenim ve otoritem var, sende ona göre bana muamele yap" Bir süre sonra göreceksin her 6 saate bir botlar siteni talan edicek düzenli bir şekilde ve dakikalar içinde index alacaksın, devamında bu indexler daha ön planlara çıkacaktır.

halil2233 halil2233 [PHP-RESPONSİVE-TASARIM] Kullanıcı
  • Üyelik 10.03.2014
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Web Master
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad H** K**
  • Mesajlar 114
  • Beğeniler 7 / 15
  • Ticaret 8, (%100)
özgün makale olmazsa google ve arama motorlarının gözünde hic siniz

• Üyelik 09.05.2016
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad O** K**
  • Mesajlar 72
  • Beğeniler 13 / 14
  • Ticaret 1, (%100)
Çok teşekkür ederim fazlasıyla yardımcı oldunuz.

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al