Türkiye’nin sayılı ve hatta hatırı sayılır data center’larından olan Sadecehosting, birkaç yıl önce, 25 milyon pound’a, yani ortalama 70 milyon Türk Lirası gibi bir rakama İngiltere merkezli Telecity Group firmasına satılmıştı...

Hali hazırda zaten kurumsal olduğunu bildiğim ve bu şekilde faaliyet gösteren aynı zamanda bir ara müşterisi de olduğum Sadecehosting, prestijine prestij katmak için ticari ünvan değişikliği yapmış. Sadecehosting gitmiş, Equinix Turkey İnternet Hizmetleri A.Ş. gelmiş.

Açıkçası şahsen Sadeceosting’in Telecity Group tarafından satın alınma sürecinden sonra böyle bir şeyin olmasını daha erken bekliyordum. Zira böyle bir satın alımdan sonra, Telecity Group’un kurumsallığına, faaliyet gösterdiği ülkelere de bakıldığında ek olarak Equinix Telecity ortaklığını da göz önünde bulundurursak böyle bir değişikliğin olması uzun vadede de olsa kuvvetle muhtemeldi. Nitekim de öyle oldu.

Sadecehosting kurucusu ve eski CEO'su Selçuk Saraç'ın Sadecehosting'i lanse ederken kurduğu bir cümle vardı; "Ünvanımız ve markamız, yaptığımız işin tamamını kapsıyor."

Ne yazık ki artık bu cümlenin pek bir albenisi olmayacak...

Ne diyebilirim ki; hayırlı olsun Sadecehosting, hayırlı olsun Equinix ve Telecity Group ailesi...

Kaynak: rootyetkisi.com