cihaneken hocam haklısınız fakat şu var. Kendimden örnek vereyim TR'nin en büyük akademik forumlarından birinde uzun zamandır editörlük yapıyorum, yöneticisi de çok yakın bir dostumdur. 90K üye var forumda, sosyal medya hesabında 170K üye var. Biz zaten gündüzleri genellikle üniversitede kendi işlerimizle uğraşıyoruz. Akşamları ancak adamakıllı bakabiliyoruz foruma. Dönem içinde bazı günler akşamları bile vakit bulamıyoruz öğrencilerin quizlerini sınavlarını okumaktan. Vakit bulunca da 2-3 saatimiz foruma gelen soruları cevaplamakla, haber eklemekle falan geçiyor zaten.

Toparlamak gerekirse, (belki siz benden daha iyi biliyorsunuzdur) büyük forumları yönetmek çok zor. Genellikle forum sahiplerinin tek işi o forum olmuyor reelde de bir işte çalışıyor. Bu sebeple geliştirmeye falan zaman kalmıyor. Bu birincisi.

Bir de şu var sağlıklı ve stabil giden bir şeyi değiştirip var olan düzeni bozma riskine girmek istemiyor çoğu forum yöneticisi. Bazen yapılan çok çok basit bir değişiklik bile üyelerden çok ciddi olumsuz tepkiler alabiliyor. Bunu biz yaşadık. Bu sebeple alışılagelmiş arayüzü çok değiştirmek istemiyor kimse.

Dediğim gibi büyük forumlarda moderatörlük deneyiminiz varsa zaten bunları siz benden daha iyi bilirsiniz. Bu sebeple değişiklik yapılmıyor. 300 kişinin olduğu bir forumda değişiklik yapmak kolaydır ama 90K kişinin olduğu bir forumda değişiklik esnasında olası bir sıkıntı ciddi zararlara yol açar malumunuz. Bu sebeple özellikle de sistem sağlıklı ilerliyorsa pek değiştirmeye yanaşılmaz.