mwt
RadKod-İzmir Web Tasarım
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Yazılım
-
-
Ad Soyad
A** B**
-
-
-
Ticaret
50, (%96)
Merhabalar,
benim yapmak istediğim olay shiftdeletede ki webteknoda ki gibi manşete yeni haber eklendikçe aşağı kayan haberi nasıl yapıyorlar merak ediyorum bilen varsa mantığını söyleyeiblir mi
HapyMan
Full Stack Developer
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
What do you do exactly ?
-
-
Ad Soyad
T** T**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
hocam merhaba, 3 tür konuya bakıyorum bir yorum göremedim. istediğiniz şey tam olarak bir yazılım hiyerarşisidir. ve birbirine bağlı sorgular ile yapılır ama en basit yöntemi.
içerik tablosunda manset diye bir bölüm açılır. manset isaretli olan içerik mansete çekilir diğerleri aşağıda listelenir.
örnekle anlatıcak olursak :
burada manşet olarak işaretli olan en son içeriği aldık ve manşette gösterebileceğimiz şekilde bütün verilerini çektik.
$manset= $vt->query("SELECT * FROM icerikler WHERE manset='1' ORDER BY icerikid DESC LIMIT 1")->fetch_assoc();
##burada içeriği sayfada gösteren kodlar var ^^
burada da manşet işaretli olmayan içerikleri çekiyoruz..,
$icerikler = $vt->query("SELECT * FROM icerikler WHERE manset='0' ORDER BY icerikid DESC")->fetch_assoc();
##burada içeriği sayfada gösteren kodlar var ^^
ek olarak şöyle bir yöntem daha var :
$manset= $vt->query("SELECT * FROM icerikler WHERE manset='1' ORDER BY icerikid DESC LIMIT 1")->fetch_assoc();
$icerikId = $manset['icerikId']
##burada maseti sayfada gösteren kodlar var ^^
$icerikler = $vt->query("SELECT * FROM icerikler WHERE manset='0' and icerikid <> '$icerikId ' ORDER BY icerikid DESC")->fetch_assoc();
##burada içerikleri sayfada gösteren kodlar var ^^
Ecancan
Paylaşmak Güzeldir
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
A** C**
-
-
-
Ticaret
30, (%100)
Tam anlamadım demek istediğinizi ama anladığım kadarıyla siz manşetteki farklı boyuttaki konu şekillerini tek bir kategori veya bir döngüde kullanmak istiyorsunuz yani bir konu eklediğinizde manşete eklemeden önce duran yazı bir sonraki büyük feya küçük olan herhangi bir kutuya gidecek anladığım kadarıyla. Eğer bunu istiyorsanız database ile tüm postlarınızı çekin bir döngü yapın sıradan bir döngü daha sonra sayaç değişkeni atayıp her döngüde sayacı arttırın if else ile sayı numarasına göre html olarak şablon seçebilirsiniz bu şekilde çektiğiniz konular farklı farklı boyutlarda olacaktır. Tek bir döngü içinde.
Ecancan
Paylaşmak Güzeldir
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
A** C**
-
-
-
Ticaret
30, (%100)
dediğim şekilde yapabilirsinzi dire düşünüyorum yine aynı şeyi sayacı 9 a sabit alıp son yazıları listelettirip sayaç 9 dan sonrasının yazılarını alabilirsiniz. :)
Ek Olarak: örneğini az önce temamda denedim ve güzel oldu :)
Ecancan
Paylaşmak Güzeldir
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
A** C**
-
-
-
Ticaret
30, (%100)
tamam onun içinde bir tane metabox yeterli :) manşette göster dededikleri manşette çıkacak ve o manşette atıyorum 9 konu var 9 dan sonrası ve manşette göster olan konularda son yazılara inecek son yazıları alırken ilk 9 manşette göster işaretli konuları sayac ile saf dışı burakacaksınız. iki tane fazlamadan aprametre gerekli sadece ya ben ne demek istediğimi anlatamadım yada siz anlamadınız