cihaneken
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Elektrik Teknisyeni
-
-
Ad Soyad
C** E**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Merhaba arkadaşlar
Gün geçtikçe bilgisayarımızda kullandığımız her şeyin boyutu artıyor, filmler,resimler,müzikler,programlar,kitaplar vs. Ben uzun süre kullanmayacağım dökümanlarımı genelde winrar veya 7zip ile sıkıştırıyorum dosyanın türüne bağlı olarak da bir sıkıştırma yöntemi belirliyorum dosyaların içeriklerine göre %10-%90 arası sıkıştırma yapabiliyorum fakat bazı dosyalarda Ultra Sıkıştırma yapmak bir nevi zulüm.
Örneğin 3-4 GB bir dosyayı ultra sıkıştırma yaparak büyük ölçüde alandan kar ediyorum fakat bir dosyayı sıkıştırmak 5-6 saat sürüyor. Bu da haliyle uygulanmasını zorlaştırıyor.
Siz büyük boyutlu dosyalarınızı ne şekilde saklıyorsunuz, ne şekilde sıkıştırıyorsunuz. Burada bahsettiğim 100-200 GB lık bir veriden bahsetmiyorum 1TB ve üstü verileri ne şekilde saklıyorsunuz yada saklıyormusunuz?
Fikir ve yöntemlerinizi paylaşırsanız sevinirim.
32095
WM Aracı
Anonim Üyelik
-
-
Yaş/Cinsiyet
- /
-
Meslek
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
dosyaları saklamak ise 1. ücretsiz cloud veya download siteleri var yada 2. fiziksel olarak hdd koyabilirsiniz 3. olarak sıkıştırma yönteminde uzun sürmesi ve çok iyi sıkıştıramaması sizin sisteminizden kaynaklanan bir durum yüksek boyutta ram ile hızı ve iyi bir işlemcinin üstesinden gelemeyeceği bir şey yok
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
O** B**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
İ7 6700k olan bir sistem için o kadar dosyayı sıkıştırmak çocuk oyuncağı diyebiliriz sıkıştırma işini cpu yaptığı için ne kadar iyi cpu o kadar iyi ve kısa işlem.