Dostlar bu gün sizlere geçmişte kalan ancak hala içimde bir ukte bırakan forumlarda grafikerlik yapmak konusunda birkaç nasihat yada pişmanlıklarımı sunacağım.

Neyse dostlar konuya gireyim. Çünkü bir arkadaşın forumunu incelemiştim işte içimdeki forum aşkı alevlenmişti. Neyse dostlar zamanlardan bir zaman bilenler bilir TurkHackTeam diye bir grubun forumunda grafikerlik için çoook uğraşmıştım. Tam olacakken forumda olaylar oldu Dönemin Co-Admin'i Shadow-Mavi'yi oradan kovunca Shadow-Mavi'nin askerleriyiz dedik bizde oradan ayrıldık. Sonra Shadow Usta izini kaybettirdi. Bir süre ortalıklarda yoktu.

Bize bir forum kuruyorum var mısınız? dedi. E tabi normal olarak varız dedik. Belki bilenleriniz vardır. SanalSancak.Org alan adı ile hizmete başladık. Ben uğraştım grafikerliğimi aldım. Foruma özel

"Mareşal, Orgeneral, Korgeneral, Grafik Team, Deface Team, Özel Üye, Asteğmen, Teğmen,

Yüzbaşı, Binbaşı, Lojistik Team "

diye bir sürü rank yaptım (rank forumlarda üyeler konu açıp mesaj sayısını artırdıkça değişen resimler). Rankları yaptıktan sonra bir ay ya geçti ya geçmedi. Hoop forum kapandı sebepsiz yere. Hemde ben özenip bezenip 500 den fazla konu açtıktan sonra. Yani dostlar anlayacağınız tüm emekler boşa gitti.

Neyse dostlar ranklar falan hepsi hareketli ranklardı bende yedeklerini almamak gibi bir salaklık ettim. Format atarken nasıl olsa bunlarda var diye sitede gidince boşa gitti emeklerim. İnanın dostlar o ranklara o kadar özenmiştim ki. Her rank minimum 20 resimden oluşuyordu. Ay yıldız falan böyle hareketli ranklardı.

İşte o rankların hepsini ücretsiz yapmıştım neden çünkü o platformun kalıcılığına inanmıştım. Ama oda elimde patladı. Artık hiçbir foruma yada kişiye ücretsiz rank set yapmıyorum yapmam.

Neden biliyor musunuz dostlar bakın yeri geldi onları anlatayım. :) Dostlar bu yazı çok uzun oldu ikinci partta devam edicem :)


Kaynak: http://tekkelime.net/forum-sitesinde-grafiker-olmak-1/


İkinci Part Burada Dostlar Okumak İsteyenlere Duyrulur:

https://wmaraci.com/forum/webmaster-genel/forum-sitesinde-grafiker-olmak-2-a-362844.html