Lütfen okumadıysanız önce birinci partı okuyun:

https://wmaraci.com/forum/webmaster-genel/forum-sitesinde-grafiker-olmak-1-a-362840.html




Neden biliyor musunuz dostlar bakın yeri geldi onları anlatayım. Bakın şimdi dostlar bu forum kapandıktan sonra benim rankları almışlar başka forumlar bir baktım ki 2-3 forumda izinsiz rank setim kullanılıyor. Birde oraya kendini grafiker sanan arkadaşlar koymuşlar. Biz yaptık diye geçiniyorlar. Hepsine üye oldum. Dedimki siz hayırdır bu rankları kullanma hakkını nerden aldınız? Sanalsancak için yapılmış rankları üzerine bilerek sanalsancak filigranları attım. saydamlık verdim biraz.

Oradaki grafiker bozuntuları sanalsancak yazılarını göre göre diyor ki biz bu rankları bu forum için yaptık. Gelde sinir küpüne dönme. Neyse dedim bu rankları ben yaptım kullanmayın. Adamların yaptığı tek şey beni banlamak oldu. Üye oldum tekrar bayağı bir sövüp arkama bakmadan çıktım gittim.

Size demek istediğim dostlar ne yaparsanız yapın. Büyük forumlar dışında başka yerde grafikerlik yapmayın. Yapsanız da onlar için özel böyle çok emek vererek çalışma yapmayın. Cidden bu forum konusunda çok şey yaşadım ve çok şey gördüm geçirdim. İnsan cidden üzülüyor. O kadar emek verip böyle tekme yiyip oradan ayrılmak zorunda kalması.

Sanal alem denen bu lanet yerde insanların emekleri arsızca çalınıyor. Birde üstüne pişkin pişkin gülünüyor yapmasaydın ben mi yap dedim diye. İnsanların sömürülmediği bir sanal alem için nelerimi vermezdim ki. Her insan emek vererek çalışıp ekmeğini kazansın. Kimse kimseyi düdüklemeye çalışmasın. Herkes emeğinin karşılığını alsın dostlar. Bu emeklerin karşılığını ben, sen, o vermezse kim verecek?Oda yapıyor demekle olmaz dostlar. Cidden çok fena doluyum. Beni bıraksanız 1000 kelimede yazarım sorun değil ama. Bu konuya gelince birden sinirleniyorum ve insanların emeklerinin göz göre göre harcanmasına dayanamıyorum.

Kaynak: http://tekkelime.net/forum-sitesinde-grafiker-olmak-2/