FilmleriTV Bende şuan aktif olanları sayabilirim tek tek mahalle mahalle isim isim . Siz şuan kürtçe eğitim veren hiçbir okulun olmadığını mı iddia ediyorsunuz ? Muhammed'in hayatı ? Muhammed Ali ?

Allah BM'den razı olsun :) Yoksa Almanya'da bulunan 3-4 milyonluk türk nüfusu anadilde eğitim göremezdi(görmüyor) ABD'nin sahip olduğu 40 küsür millet anadilde eğitim göremezdi (görmüyor) , Avrupa'da yaşayan 6 milyon türk nüfusu anadilde eğitim göremezdi (görmüyor) . Onlarda şöyle bir politika var halk arasındaki diliyle söyleyeyim ''ya seve seve ya da seve seve''.Ama gariptir ki bir Allah kulu çıkıpta ''haklarımız kısıtlanıyor lan,nerde bu insan hakları , ben mecburbuyum size ve dilinize'' demiyor,diyemiyor,diyemez,dedirtmezler.

Bahsettiğiniz o darbe listenin en sonuna Türkiye'yi yazınız.Ha bu doğru olduğu anlamına mı gelir ? Gelmez.Bencede biraz daha farklı bir bakış açısıyla bakmak lazım.Karşılıklı empati,anlayış gerek.

Kırılmaca yok.Saygı çerçevesinde tartışmaysa amaç,sabahlara kadar .

Bölgedeki cehalet,umutsuzluk bugünün mevzusu değil ki . Daha 15 sene öncesine kadar kim kürde insan değeri veriyordu ? 20 sene öncesine kadar cumhuriyetten bu yana , güneydoğuya yol mu yapsak ? yok canım izmire yapalım. Güneydoğuya okul mu yapsak ? yok canım ne gerek var , ilçede bir okul var zaten , ankaraya yapalım. Güneydoğuya üniversite yapsak mı ? yok canım lise tahsili nelerine yetmiyor vs vs. Şimdi bu bakış açısının doğruluk payı olmasıyla beraber , buna saplanmak kimseye fayda sağlamaz.Bardağın boş tarafını göz ardı etmeden dolu tarafıyla motive olup meseleler ele alınıp çözüme kavuşturulmalı.