mhsn21 İlkokuldan başlayarak aşamalı şekilde Kürtçe eğitim veren hiçbir devlet kurumu yok, sadece seçmeli olarak Kürtçe dersi veren okullar var onların da sayısının kayda değer olmadığı malumdur. Bakın devlet kurumu yok, çeşitli sendikaların kurduğu okullar var bunlar da bir bir izin olmadığı gerekçesi ile kapatılmaktadır. Varsa buyrun yazın hocam ben de öğreneyim.

Gelelim şu anadilde eğitim mevzusuna. Dediğiniz gibi dünyanın hiçbir yerinde uygulanmayan bir şey değildir ana dilde eğitim, öyle olsa zaten böyle bir mevzu olmazdı hak verirsiniz ki.

Ben dünyada örneklerine kısaca herkes için değineyim. Ufak bir araştırmayla doğruluğunu teyit edebilirsiniz.

Belçika, İsviçre, Finlandiya gibi ülkelerde nüfusa göre ana dilde eğitim devlet okullarında sunulmaktadır. Anayasal güvence altındadır. Finlandiya PISA'da en başarılı eğitim sistemine sahip ülkedir ayrıca. Bunun yanında Çin, Rusya, Hindistan gibi azınlıkların büyük nüfus oluşturduğu ülkelerde de ana dilde eğitim güvence altındadır.

Olumsuz örneklerle mantık çerçevesinde de gayet mantıklı görülen bir hak çürütülemez. Almanya'daki Türklerin ana dilde eğitim hakkı Erdoğan tarafından da bol bol dillendirilmiştir.

Bölgede hala PKK'ye katılım varsa, hala devlete isyan varsa eğer; hala umutsuzluk da vardır. Çözüm süreci boyunca evet çok olumlu adımlar atıldı, ama bu adımlar yeterli değil, demokratikleşme süreci devam etmeli. Akan kan durmalı.