Merhaba.

Bu konuya yazmak için uye oldum özellikle. Exen Grup adıyla bir Gürcistan tanıtımı yapılmış.

İlk başta heyecanlandım ancak Exen adına yazan kişi ısrarla 100.000 gel e kadar olan ciroda gelir vergisinden muafiyetten bahsediyor ama durum öyle değil.

Eğer cironuz 100.000'lik sınırı geçiyorsa VAT (KDV) mükellefi oluyorsunuz. Onun altında bir muafiyet var.

Aynı şekilde şirket açmanın fix bir vergisi var o da %15. Fakat yine cironuz 100.000 gel ve aşagısında ise sadece %5 gelir vergisi (small business) var. 30.000 altında (micro business) ise de tamamen muafiyet söz konusu.

Kaynak: http://www.pwc.com/ge/en/assets/pdf/ge_pocket_tax_book_2011_.pdf (Tabii güncel olmayabilir bilgiler.)

Bunlar benim ulaştığım bilgiler. Eğer ilgili kişiler aksini ispatlayan kaynak sunamıyorlarsa orada bir güven sorgulaması yapılmalı.

Ne yalan söyleyeyim ilk başta heyecanlanmıştım ancak bu konuda yanlış bilgilendiren birisine güvenip de bu yola çıkmanın yanlış olduğuna karar verdim. Bu sadece vergi muafiyeti konusunda olan bilgilerdir. Diğer konularda doğru söylediklerinden nasıl emin olacağız?

Benim tavsiyem böyle bir yola girilecekse en iyisi Gürcistan'a yerleşmektir. Türkiye ile mecburi bağlarınız yoksa. Böylelikle Paypal hesabına farklı ülkeden girince engellenme sıkıntısı da yaşamazsınız. Çünkü adil bir vergilendirme var gerçekten de...