THEX3T4R hocam ben bu işin içinde olduğum için söylüyorum şimdi seçenekleri söylim

1. Asp ile web programlama
2. Php ile web programlama
3. Django ile web programlama

Şimdi Asp ile web programlama yapacak birisi C# öğrenmesi gerekiyor. C# öğrenirsen masaüstü program yapmayıda öğrenirsin sonra ASP geçim web programlamasını yaparsın. Dinamik siteleri yapmak için MVC yapıları geldi bu hem php de var hemde asp de artık zor değil.

2. Php ile yaparsan direk kendine özgü bir dil oldugu için onu öğrenirsin ve web programlama öğrenmiş olursun. Bakıldığında internet dünyasında bir çok site php kullanıyor.

3. Django python'un framework üdür. Python öğrenip django ilede web programlama yapabilirsin.

Şimdi tercihini neye göre yapacaksın ?

Kurumsal firmalarda çalışmak istiyorsan gerçekten bir şirkete bağlı olmak istiyorsan kesinlikle ASP öğrenmelisin.

Kurumsal değilde daha çok free çalışmak istiyorsan kesinlikle PHP öğrenmelisin. Tabi php kurumsaldada çalışıyor fakat ASP bilen birisinin geliri kadar para alamaz.

Django gelirsek yeni bir framework olduğu için özel sitelerde kullanılıyor yani facebook, google gibi sitelerde çalışmak istiyorsan python ve django bilmen gerekiyor. Ben şahsen böyle bir hedefim olduğu için öğreniyorum.

Sana yanlış bilgiler vermek istemem ama benim bildiklerim düşüncelerim bunlardır.

He web programlamada mutlaka bilmen gereken HTML - CSS - JS dir fakat sana tavsiyem HTML - CSS - Angular Js olacaktır. Angular js googlenın geliştirdiği bir framework tür. Bu sayede js ve jquery öğrenmene gerek kalmıyor ve bir çok işlemi rahat ve dinamik hale getirebiliyorsun.

Tüm bildiklerim bu kadar kendine göre yol seçmeni öneririm. Allah yolunu açık etsin.