İnsanlar atık blog sistemlerine alıştılar, gir al çık mantığı ile hareket ediyorlar dolayısı ile forumlarında kullanımı bu şekilde ilerliyor, giriyorlar alacakları bilgiyi alıp çıkıyorlar. Üye olma gereği hissetmiyorlar çünkü biliyorlar ki site orada bir yere kaçtığı yok istedikleri zaman girer alır ve giderler.

Size tavsiyelerime gelecek olursak, ilgi çekici konular yayınlamaya çalışın ve bunlara kısmi olarak erişimi kısıtlayın. Mesela bir örnek vereyim; internette ücretsiz dağıtılan bir çok script bulunmakta bunların büyük bir kısmı ya eskimiş, tarih olmuş işlevselliğini yitirmiş, yada bir çok hatalar ile dolu. Detaylı bir araştırma ile en işe yarar scriptleri araştırıp, bunları yeniden elden geçirerek çalışır ve işe yarar vaziyette sitenizden paylaşa bilir indirme bağlantılarını üyelerinize özel yapabilirsiniz. Ayrıca bu scriptleri sizin çalışır vaziyete getirdiğinizi üzerine basarak belirtir ve destek sunabilirsiniz.

Bu şekilde insanlar istedikleri o şeyi elde etmek için sitenize üye olur ve hatta elde ettiği o şeyin kullanımı ve desteği ile ilgili sitenizde etkileşime girebilir belki saatler belki günler geçirebilir.

Bu verdiğim sadece basit ama belirgin bir örnek bu tip eylemler çoğaltılabilir. Ayrıca yukarıda belirttiğim -kısmi olarak erişimi kısıtlamak- terimini açacak olursam bazı amatörce siteler gibi tüm konuyu ziyaretçilere engellemek değil, tam tersi anlatım ve açıklama kısmı oldukça doyurucu alabilir fakat sadece esas gereken örneğin indirme bağlantısını sadece üyelere özel yapabilir ve bunu "Kayıtlı kullanıcılara özel" olarak belirgin bir şekilde suna bilirsiniz.

Bu tip paylaşımlar 3-5 tane belki pek fayda etmeyebilir fakat sayısı artıkça ve herkesin arayacağı,ihtiyacı olacağı türden paylaşımlarınız artıkça geri dönüşüm ve etkileşiminde orta vadede iyi olacağını tahmin ediyorum.

Sitenizde şuan için pek fazla vakit geçireme sem de, ki burada bile pek vakit geçiremiyorum artık sitenize olan bakışım gayet sıcak, sabırla ilerlediğiniz taktirde emeklerinizin ileriye dönük olarak meyvesini vereceğini tahmin ediyorum.
Başarılar.