Kiroglumarket adlı üyeden alıntı

İlk önce konuya dahil edildiğim için yigitcankus arkadaşa teşekkürederim.Ayrıca sovetski arkadaş durumu özetlemiş pek birşey düşmemiş bana ancak yinede görüş sunmamgerekirse.opencart 1.5.6.4 ve alt sürümler daha anlaşılır ve eklenti tema modul gibi eklenti olanakları daha rahat karşılanmaktadır.Opencart 2.x sürümleri her yeni sürümlerde habire alt yapısı değiştirilmekte ve 2.1.0.2 versiyonunda yapılan bir düzenleme bile modul vb opencart 2.2.0.0 versiyonlarında ve çıkacak versiyonlarında çalışması için küçük düzeltmeler yapılması gerekmtedir.

Ayrıca yine ocmod eklentiler kurulumlarında yeni başlayanlar için zorlu bir maratona çıkmaya benzemektedir. Yapısını ve çalışma mantığını anlamdan kurulan eklentiler eğer veritabanına müdahale ediyorsa geri getirilemeyen zarar vermekte. Ayrıca kurulumlarda ve aktifleştirmelerde dikkat edilmediğinde de hatalar oluşmakta ve bu konuda bilgi olmayan arkadaşlarla zorluk çıkartmakta ve buna benzer bir çok neden sayabilirim.

Şimdi olaya şöyle bir yaklaşımda bulunmak istiyorum, eğer amacınız gerçek anlamda satış yapmak ve para kazanmak ise bu scriptlerle hiç uğraşmayın ideasoft gibi paket yazılımlar kullanın. Ama yok ben hem kod öğrenecem kendim sitemi geliştireceğim diyorsanız opencart ile başlayacağım kararındaysanız aklınızda da opencart 2 var ise ilk önce alt yapısını ve sistematik çalışma prensibi ocmod ve vqmod eklentilerin çalışma mantığı sürümler arası kod değişikleri gibi konuları inceleyiniz. Opencart 1.5.x ile başlayacaksanız sistem daha basittir bunda vqmod çalışma mantığını incelemeniz ve kendinize göre uygun bir responsive tema seçmelisiniz opencart 1.5.x sürümleri daha basit ve anlaşılırdır.

Tabi olaylar sadece buununlada bitmiyor eğer k.kartı kullanacaksanız sanal pos kurulumu kargo ayarlar kargo firmaları eklenmesi tedarikçi ürünü satacaksanız xml entegrasyonu gibi bazı ek moduller kurulması gerekiyor piyasada bununla ilgili fazlasıyla düzenbaz var bunlara dikkkat etmellisiniz. Bu konu daha da uzar gider ama özelemek gerekirse şahsen olaylar bunlardan ibarettir diyebilirim.

bulgay


Çok teşekkür ederim Kiroglumarket . Ben sadece elimdeki kitapların satışını yapmak için kullanacağım. Özellikle A101 gibi indirim marketlerinden aldığım kitapların üzerine küçük miktarlarda kar koyup ucuz fiyata satacağım. Kapıda ödeme ve havale/eft ile satış yapacağım. Kredi kartı kullanmayacağım. Opencart'ın hre iki sürümünün demolarını da inceledim. Son sürümde mesela Türkçe dil dosyası yüklerken bile hata verebiliyorken eski sürümde böyle bir sorun olmadı. Daha basit bir yönetim paneli var. Tema konusunda sıkıntı yaşar mıyım bilmiyorum. Ücretsiz temaları var mıdır bilmiyorum ancak başlangıç olarak ücretsiz bir temayla başlama niyetindeyim.