Merhabalar herkese.Öncelikle söylemeliyim ki ilk defa wordpress kullanacağım.
Yeni açacağım site için bir süredir eklenti araştırmaları yapıyorum.Nedenleriyle birlikte hangi eklentileri kullanacağımı yazdım.Sizce bunlar fazlaysa,hangilerini elemeliyim? Hangileri olmamalı?
1)Yoast Seo(Bunu kesin olarak tutacağım zaten)
2)Fastest Cache(Aslında başka bir cache eklentisi daha çok öneriliyor ama ben onu kullanamadım fazla detaylı olduğu için,bunu deneyince hız gözle görülür şekilde pagespeedde arttı)
3)Regenerate thumbnails : Yükleyeceğim tema için bu gerekli,aksi taktirde resimler düzensiz oluyor anasayfada.
4)Itehemes security : Güvenlik eklentisi olarak birkaç yerde mutlaka olması gerekiyor gibi ifadeler gördüm.
5)Jetpack : Yorum kısmı için
6)Akismet : Spamlar için
7)Simple share buttons adder : Temada paylaşım butonu yok yazıların sonunda.Onun için bu da gerekli gibi duruyor.
8)Wordpress related posts : Temada bu da yok,dolayısıyla eklenti gerekli benzer yazılar için.
9)Posts in Sidebar : Sidebarda belli başlı konuları göstermek istiyorum,onun için bu eklentiyi tercih etmeyi düşünüyorum.
10)Redirection : Buna da gerekli olduğu söylenmiş internette ama bilemiyorum size soruyorum bunu kullanayım mı?
Sizce bu eklentilerden hangileri gereksiz hangileri olmalı veya başka hangi eklentileri kullanabilirim yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Son bir not olarak,bu eklentilerle birlikte,aynı tema ve 4-5 yazı kurulu bir ücretsiz host tabanlı sitemde pagespeed 82 gösteriyor.