Bu yazımızda sizlere Dofollow ve Nofollow ilişkisini ve bunun doğru dizaynı ile SEO bazlı etkisini anlatacağız. Genel olarak aldığımız tüm linkler ve tanıtımlar içerisinden dofollow linkler çıkmaktayız. Bizim de uzun zamandır SEO bazlı ileri derecede başarılı bularak takip ettiğimiz global sitelerden yapmış olduğumuz analizler sonucunda deneyerek başarılı olduğumuz bir SEO çalışma taktiği. Yüzlerce büyük siteyi analiz ettik ve bir bir neler yaptıklarına baktık. Link inşaları ve link inşalarındaki Dofollow - Nofollow ilişkilerini bir bir inceledik. Genelde başarılı sitelerde görmüş olduğumuz önemli unsurlardan bir tanesi sitelerin edindikleri linklerde dofollow linke verdikleri değer kadar en az nofollow linke de değer verdikleri idi.

Yüzde olarak baktığımız zaman bu başarılı sitelerin %40 civarı nofollow linki olduğunu gördük. Araştırmalar sonucunda da sitelere giden tanıtım yazılarının bir çoğunun nofollow link çıkışlı olduğunu gördük.

Bu analizler ve çalışmalar ile görmüş olduğumuz ve aktarmak istediğimiz olay tamamen şudur. En az %30 nofollow link miktarı bulundurmanız gerektiğidir. Forum tanıtımları, yorum backlinkler tamamen nofollowdur. Bunun gibi alım yapacağınız backlink türlerini arttırmalısınız. Böylelikle nofollow ve dofollow link sayılarınız bir nebzede olsa terazide eşitlenecektir. Bu sizi Google gözünde hem daha doğal bir çalışma yapmış olmanıza hem de kaliteli çalışma yapmış olmanıza işarettir.

Öneri : Yorum backlink alımlarını arttırmanızı söyleyebilirim. Yorum backlinklerin değersiz ve gereksiz olduğunu düşünenler ve söyleyenler olacaktır. Altını çizerek söylüyorum yorum backlink footerdan alınan bir backlink kadar tabi ki yararlı olamayacaktır. Ama bu tamamen değersiz ve gereksiz olduğu anlamına gelmez yorum backlink edinmeniz size hiçbir şekilde zarar vermez. Tüm tanıtım yazılarınızı dofollow yerine bazılarını nofollow çıkmanızdır. Bu şekilde yapmış olduğumuz ve uzun vadede başarı sağladığımız bir çok site mevcuttur. Sizler de deneyerek başarılı olacağınızı görebilirsiniz. Tabi bütün bunları yaparken marka ve hedef kelimelerinize giden sağlam dofollow linklerde bulundurmayı ihmal etmemelisiniz.

Kaynak : http://goo.gl/tn4PCn

NOT : Umarım anlatabilmişimdir biraz karışık oldu. Anlamadığınız yer olursa sorabilirsiniz. Bu nofollow - dofollow sistemi de yaklaşık 8-10 site üzerinde deneyerek başarı elde ettiğim bir sistemdir. Sizinde faydalanmanız açısından bu konuyu açtım. İyi forumlar.