lostyazilim
tr.link

Youtube CMS Scripti ve Link Kısaltma Hk.

6 Mesajlar 1.232 Okunma
lstbozum
tr.link

TolgaKARAHAN TolgaKARAHAN Developer Kullanıcı
  • Üyelik 27.01.2016
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Developer & SEO Expert
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad T** K**
  • Mesajlar 150
  • Beğeniler 34 / 62
  • Ticaret 10, (%80)
Merhaba,

Aklıma takılan iki adet soru var ve bu konularda ki bilgisizliğimden dolayı ne kadar araştırma yapsam dahi çok net bir sonuca varamadım. Burada bilenlerin çıkacağını umuyorum.

İlk olarak;

Arkadaşımdan bir adet Youtube CMS sistemi aldım. Youtube videolarını kelime bazlı arayarak tek tıkla siteye ekleme işlemi yapıyor. Script'in içinde etiket sistemi falan yok, sadece videoları alıyor ekliyor video açıklamasını ekliyor bu kadar. Sitenin içerisinde de kategoriler halinde gösterim yapıyor. Sadece kategori ekleme ve script kısmında SEO kelimeleri ve SEO açıklamaları girebileceğim yer bulunuyor. Bu tarz bir script ile ne yapabilirim? Elimde AdSense hesabı var. Ancak Google'ın böyle sitelere izin verdiğini zannetmiyorum açıkcası. Reklam ekleyebilmek için kendim script dosyalarında düzenleme yaparım, PHP bilgim var. AdSense oluyorsa eğer, Türkiye'ye yönelik mi açmalıyım yoksa İngilizce mi açayım? İngilizce'nin TBM'leri daha yüksek ancak yabancı ülkelerde bu script iş görür mü hiç bir bilgim yok.

İkinci olarak;

Son zamanlarda çok denk geliyorum Link.tl hakkında şikayetlere ve de herkes link kısaltma servisi arıyor. Link kısaltma servisi yazabilecek PHP bilgim var, bir hafta içerisinde kodlayabilirim. Link kısaltma servislerinde kazandır-kazan mantığı var bununda farkındayım fakat burada bir admin olarak sitelere ekleyeceğim reklam ne olmalı? Pop-up belki düşünülebilir ancak ilk başta kullanıcıları sistemden soğutabilir. Onun yerine hangi reklamlar ekleyebilirim? Aynı AdSense hesabını burada reklam ekleyerek kullansam banlanma gibi bir durum söz konusu olur mu? Üstelik link kısaltma servislerinde çıkan adsense reklamlarına çok fazla tıklanma olacağını zannetmiyorum, herkes çabucak linke ulaşayım diye uğraşır. Bu yüzden tek çare pop-up reklamlar mı? Eğer pop-up reklamlar ise iyi pop-up reklam veren şirketler hakkında bilgi verebilir misiniz?

Okuduğunuz için teşekkür ederim,
İyi forumlar.

wmaraci
reklam

SerkanB SerkanB WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 10.08.2014
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad S** B**
  • Mesajlar 114
  • Beğeniler 8 / 17
  • Ticaret 8, (%100)
Her iki siteyede adsense alamazsınız.

gokturkk gokturkk Freelancer Kullanıcı
  • Üyelik 31.07.2012
  • Yaş/Cinsiyet 45 / E
  • Meslek Freelancer
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** G**
  • Mesajlar 581
  • Beğeniler 109 / 108
  • Ticaret 10, (%100)
Youtube Mp3 Scripti vardı codecanyonda, ben onunla adsense almıştım, hiç sorunda yaşamadım. İçerik komple ingilizceydi.

Siz Çoksunuz. Biz Türk !

• Üyelik 27.01.2016
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad T** K**
  • Mesajlar 150
  • Beğeniler 34 / 62
  • Ticaret 10, (%80)
SerkanB Elimde zaten hazir AdSense hesabi var hocam. Bunlari o alanlarda kullanan var mi? Sikinti oluyor mu diye sormak istemistim.

göktürk Hocam peki AdSense donusumleri nasildi? CMS uzerinde gelistirmeler yapip video indirme linkini de google uzerinden cekebilirim. Yani gelistirebilirim scripti.

wmaraci
wmaraci

cihaneken cihaneken Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 25.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Elektrik Teknisyeni
  • Konum Fransa
  • Ad Soyad C** E**
  • Mesajlar 3508
  • Beğeniler 488 / 1190
  • Ticaret 1, (%100)
Belirtmiş olduğunuz iki servis de Adsense politikalarına aykırı.

Ayrıca bahsini ettiğiniz gibi bir video sitesinin iş yapacağını sanmam, bu konuda çok büyük siteler bile istedikleri performansı alamıyorlar, böyle basit bir script ile olacak iş değil bu. Tavsiyem madem php bilgin var yaz söyle güzel bir hazır site scripti satış yap.

Ben şuan bir script üzerinde çalışıyorum henüz daha tamamlanmadı altyapıyı yazıyorum yakında tamamlaya bilirsem paylaşacağım açık kaynak olarak githubdan.

• Üyelik 27.01.2016
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad T** K**
  • Mesajlar 150
  • Beğeniler 34 / 62
  • Ticaret 10, (%80)
cihaneken Bu iki işi yapan kişilerin sitelerinde çoğunlukla AdSense reklamlarını görüyorum. Nasıl politikalara yakalanmadan AdSense reklamları ekleyebiliyorlar?

Her yer script dolu, CodeCanyon - ThemeForest adamlar yapmış millet 40-50TL'ye çok sağlam scriptlere sahip olabiliyor. Çok yaratıcı bir fikir gelmediği sürece script yazıp satmanın bir getirisi olacağını zannetmiyorum açıkcası.

Link kısaltma servislerinde ise kullanılan pop-up reklamlar hakkında bir bilginiz var mı?

Bu arada umarım projenizi en kısa şekilde sorunsuzca tamamlayabilirsiniz. Takipteyim projenizi. :)

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al