Merhaba,
Aklıma takılan iki adet soru var ve bu konularda ki bilgisizliğimden dolayı ne kadar araştırma yapsam dahi çok net bir sonuca varamadım. Burada bilenlerin çıkacağını umuyorum.
İlk olarak;
Arkadaşımdan bir adet Youtube CMS sistemi aldım. Youtube videolarını kelime bazlı arayarak tek tıkla siteye ekleme işlemi yapıyor. Script'in içinde etiket sistemi falan yok, sadece videoları alıyor ekliyor video açıklamasını ekliyor bu kadar. Sitenin içerisinde de kategoriler halinde gösterim yapıyor. Sadece kategori ekleme ve script kısmında SEO kelimeleri ve SEO açıklamaları girebileceğim yer bulunuyor. Bu tarz bir script ile ne yapabilirim? Elimde AdSense hesabı var. Ancak Google'ın böyle sitelere izin verdiğini zannetmiyorum açıkcası. Reklam ekleyebilmek için kendim script dosyalarında düzenleme yaparım, PHP bilgim var. AdSense oluyorsa eğer, Türkiye'ye yönelik mi açmalıyım yoksa İngilizce mi açayım? İngilizce'nin TBM'leri daha yüksek ancak yabancı ülkelerde bu script iş görür mü hiç bir bilgim yok.
İkinci olarak;
Son zamanlarda çok denk geliyorum Link.tl hakkında şikayetlere ve de herkes link kısaltma servisi arıyor. Link kısaltma servisi yazabilecek PHP bilgim var, bir hafta içerisinde kodlayabilirim. Link kısaltma servislerinde kazandır-kazan mantığı var bununda farkındayım fakat burada bir admin olarak sitelere ekleyeceğim reklam ne olmalı? Pop-up belki düşünülebilir ancak ilk başta kullanıcıları sistemden soğutabilir. Onun yerine hangi reklamlar ekleyebilirim? Aynı AdSense hesabını burada reklam ekleyerek kullansam banlanma gibi bir durum söz konusu olur mu? Üstelik link kısaltma servislerinde çıkan adsense reklamlarına çok fazla tıklanma olacağını zannetmiyorum, herkes çabucak linke ulaşayım diye uğraşır. Bu yüzden tek çare pop-up reklamlar mı? Eğer pop-up reklamlar ise iyi pop-up reklam veren şirketler hakkında bilgi verebilir misiniz?
Okuduğunuz için teşekkür ederim,
İyi forumlar.