lostyazilim
tr.link

Ösym Üniversite Koşul ve Açıklama

7 Mesajlar 2.064 Okunma
lstbozum
tr.link

ZagorCan ZagorCan WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 18.06.2014
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Ogrenci
  • Konum Adana
  • Ad Soyad B** A**
  • Mesajlar 391
  • Beğeniler 16 / 55
  • Ticaret 10, (%100)
Öncelikle merhabalar, bir üniversite bitirdim. İkinci üniversiteye başlamak için sınava girdim ve bugün tercihler yapılıyor. Fakat benim daha yeni gördüğüm bir sistem var, Özel koşul ve açıklama, bir universitenin muhendislik bölümünü tercih edicem fakat tercih ekranın hemen yanında Özel Koşul ve Açıklamalar 16 adı altında açıklama mevcut, açıklama şu şekilde :

Mühendislik programlarına ( Orman, Ziraat, Su Ürünleri Fakülteleri hariç, Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği programı dâhil) programın yerleştirme puan türünde başarı sırası 240 bininci sırada olan adayın yerleştirme puanının altında yerleştirme puanına sahip adaylar yerleştirilmeyecektir. Bu şartı sağlamayan adaylar ilgili programı tercih edemeyeceklerdir. Bu şartı sağlayamayan adayların, tercih yapmış olsalar bile ilgili tercihleri yerleştirme işlemine alınmayacaktır. (Okul birincisi kontenjanları dâhil)

Şimdi burada 240 bininci sıranın üstünde olan bir aday tercih yapamaz mı diyor yoksa, 240 binin altında ki adaylar mı tercih yapamaz diyor. Kafam karıştı anlamsız bir döngüye girdim :D Birisi yardımcı olursa sevinirim.

Ek olarak ; sanırım 240binin altındakiler giremiyor o zaman 2. anlamsız soru, 240 bin üstü sıralamayla alan mühendislik bölümleri nasıl öğrenci alacak ?

wmaraci
reklam

KryssLuck KryssLuck Afroman Kullanıcı
  • Üyelik 10.08.2014
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Hukuk
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad H** K**
  • Mesajlar 879
  • Beğeniler 77 / 133
  • Ticaret 15, (%93)
Artık bazı bölümlerde sıralama sınırı var. Hukuk mesela 150 bine giremeyenler milyon dolar da verseler giremiyorlar bölüme, tıp da aynı şekilde. Mühendislikte böyle bir şeyin olduğunu bilmiyordum. 240 binin içindeyseniz yerleşebiliyorsunuz. 245 binseniz yerleşemiyorsunuz yani onu demek istiyor.

• Üyelik 18.06.2014
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Ogrenci
  • Konum Adana
  • Ad Soyad B** A**
  • Mesajlar 391
  • Beğeniler 16 / 55
  • Ticaret 10, (%100)
KryssLuck Ek olarak yazımın aşağısına ekledim fakat birde buradan yazayım, şimdi tercih klavuzuna baktınız mı bilmiyorum başarı sırası 240bin ile alan mühendislik bölümleri mevcut, bu bölümler nasıl öğrenci alacak ?

KryssLuck KryssLuck Afroman Kullanıcı
  • Üyelik 10.08.2014
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Hukuk
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad H** K**
  • Mesajlar 879
  • Beğeniler 77 / 133
  • Ticaret 15, (%93)

ZagorCan adlı üyeden alıntı

KryssLuck Ek olarak yazımın aşağısına ekledim fakat birde buradan yazayım, şimdi tercih klavuzuna baktınız mı bilmiyorum başarı sırası 240bin ile alan mühendislik bölümleri mevcut, bu bölümler nasıl öğrenci alacak ?

240 bine girenleri alabilecek sadece, tercih robotundan bakın isterseniz mühendislik programlarına o sıralamalardaki bölümler kontenjanı doldurabilmiş mi geçen senelerde

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 18.06.2014
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Ogrenci
  • Konum Adana
  • Ad Soyad B** A**
  • Mesajlar 391
  • Beğeniler 16 / 55
  • Ticaret 10, (%100)
KryssLuck Bakmama gerek yok hocam biliyorum bölümüde öğrenci sayısına yeni bir üniversite zaten, birkaç dersin Hocası bile yok, kısacası bölümü dolduramıyacaklarına eminim.

Crewx Crewx Mr.Whale Kullanıcı
  • Üyelik 19.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Software Developer
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad A** C**
  • Mesajlar 3706
  • Beğeniler 1310 / 1310
  • Ticaret 152, (%100)
240 bin altındaysan alınmayacaksın hocam.

• Üyelik 18.06.2014
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Ogrenci
  • Konum Adana
  • Ad Soyad B** A**
  • Mesajlar 391
  • Beğeniler 16 / 55
  • Ticaret 10, (%100)
Anladım, kontrol ettim zaten. Sadece ne demek olduğunu merak ediyordum. Teşekkürler ilginize yinede :)

Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al