Konuya şu fikrimi de ekleyeyim. Ücretsiz düşünüyorsanız mybb yerine phpbb tavsiye ediyorum. Phpbb geliştirilirken 2010 yılında sanırım bir güvenlik şirketi ile anlaşılıp sistem profesyonel kişiler tarafından yeniden geliştirilmiştir ve o gün bugündür hiçbir açık bildirilmemiştir.
Gel gelelim mybbye. Mybb ise kullanıcıların katkılarıyla geliştirilmiştir bu güne kadar çok iyi gelişmiştir ancak gelin bakın ki her güncelleme de 10'a yakın orta segment xss bazen 0 bazen 1-2 kadar yüksek tehlike xss açıkları kapatılmaktadır. Hala daha stabilleşememiştir sürekli açık bulunmaktadır.
Velhasıl kelam ben işime önem veren birisi olarak görünümden ve eklentiden taviz verebilirim ancak asla güvenlikten taviz veremem.
Son bir şey daha ekleyeyim phpbb de her ne kadar sef url yok gibi görünse de yapısı gereği midir yoksa farklı etkenler mi vardır bilemiyorum tam incelemedim mybbye göre çok daha iyi index alıyor. Phpbb kullandığım forumumda sef url yoktu ancak googleda her girdiğim özgün yazım (teknoloji üzerine yazılar rekabeti biliyorsunuz) 2. sayfaya düşüyordu. 3 5 günlük forum varın siz hesaplayın artık :)