Pokemon Go Hataları ve Çözümleri

Son zamanların en iyi ve en çok sevilen sanal gerçeklik oyunu olan Pokemon GO bir çok ülkede resmi olarak oyuncuların beğenisine sunulmamış da olsa bir çok kişi bu oyunu farklı yerlerden indirip oynayabiliyor. Ancak bazı durumlarda Pokemon GO oyuncularını çileden çıkaran hatalar oluşabiliyor. Bu hataların çözümleri çok karmaşık bir hal alabiliyor ve Pokemon GO tutkunları için çok önemli bir sorun haline gelebiliyor. Biz de bu nedenle sizlerin herhangi olası bir durumda karşılaşma ihtimalinizi düşünerek genel hataları derledik. Pokemon Go Hataları ve Çözümü sayesinde artık bu sorunları çok rahatlıkla geçebileceksiniz. Dilerseniz bu hataları ve çözümlerini maddeler oluşturarak sizlere aktaralım.

Pokemon Go Sunucu Hatası

Bu hata Pokemon GO oyuncularını en çok çileden çıkaran hatalardan biridir. Öyle ki bir oyuncu tam Pokemon yakalayacak ve tak diye sunucu hatası çıkıyor. Bu durumda sinir olmamak içten bile değildir. Peki ama bu sorun nasıl çözülebilir? Öncelikli olarak oyuna Trainer hesabı ile değil de Google hesabı ile bağlanmakta fayda vardır. Bu sayede sunucu hatası almamış olacaksınız. Aynı zamanda oyun daha ülkemizde sunucuya açılmamıştır. Bu nedenle de hatalar alabilirsiniz. Oyun anlık olarak gelişime gitmektedir. Bir çok ülke ile anlaşmaya varılmakta ve sunucuları otomatik olarak sorunsuz bir şekilde açılmaktadır. Bu nedenle sunucu bilgilerini günlük olarak takip etmekte fayda vardır.

Pokemon Go İndirme Hatası

Bir çok oyuncunun bu oyunu indiremediği sorunu ortaya çıkmıştır. Bunun nedeni ise oyun daha tam olarak ülkemizde yer almamasıdır. Bu nedenle iOS işletim sistemine sahip bir telefon kullanıyorsanız oyun için Kanada iOS marketine bağlanmalısınız. Eğer Android bir cihaz kullanıyorsanız Pokemon GO oyununun apk dosyasını indirmeniz gerekiyor. Bu aşamaları yaptınız ve hala oyun inmiyorsa sorun telefonlarınızın özelliklerinde olabilir. Öyle ki Android sürümünüzün en az 4.4.4 olması ya da iOS cihazınızın iOS 8 sürümüne sahip olmanız gerekiyor. Bunun nedeni ise ülkemizde resmi olarak piyasaya çıkmamış olmasıdır. Bir süre sonra Türkiye’de de piyasaya çıkacak olan oyun sistem gereksinimlerini de değiştirecektir.

Oyun Kurulmama Hatası

Pokemon GO oyunu için Android cihazlara mutlaka bir apk dosyası gerekiyor. Bunun için indirmekte olduğunuz sitenin güvenilir bir kaynak olması gerekmektedir. Peki indirdiğiniz apk dosyası ile oyun neden kurulamıyor? Cevabı çok basit: Dosya indirilmeden kurulum aşamasına geçmesidir. Bir dosyayı veya uygulamayı indirmeden kuramazsınız. Bu nedenle apk dosyasını güvenli ve çalışır bir yerden indirmeniz gerekmektedir.

Pokemon Sesleri Bozuk

Bu hatanın nedeni oyunun Bluetooth alt yapısı ile çalışmasıdır. Cihazınızın bu özelliği açık olduğu için bağlantıya geçmek isteyen başka cihazlar olabilir. Bu nedenle sesler bozuk çıkabilir. Buna bağlı olarak hiç bir cihazı Bluetooth ile bağlamamak seslerin düzelmesine çare olacaktır.

Pokemon Go GPS Hatası

Bildiğiniz gibi Pokemon GO oyunu GPS olmadan oynanamıyor. Bu nedenle GPS sistemlerinizin düzgün çalışır olması gerekiyor. Ancak bazı Android işletim sistemine sahip telefonlarda GPS ayarları düşük seviyede olabiliyor ve buda oyunda hata almanıza neden olabiliyor. Bunu düzeltmek için GPS ayarlarını Yüksek Doğruluk konumuna getirmek etkili olacaktır. Bu işlem pil ömrünü savurgan bir şekilde kullanacaktır.

KAYNAK