-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
Öğretmen
-
-
Ad Soyad
O** Y**
-
-
-
Ticaret
20, (%100)
Emin değilim ama kilodan dolayı askere almasalar bile, 1 sene sonra tekrar muayeneye çağırıyorlar diye biliyorum.
1 kişi bu mesajı beğendi.
.
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Web Yazılım Uzmanı
-
-
Ad Soyad
F** K**
-
-
-
Ticaret
13, (%100)
Açıkcası en sağlıklı bilgiyi askerlik şubesinden alırsınız.
Örneğin benim sol gözüm %90 görmüyor. + Göz tembelliği var. Biraz araştırdım kimileri almıyor diyor. Kimileri alıyor ama geri planda. Kimisi diyor aldılar 2 ay sonra geri gönderdiler vs vs.
Bazen akışına bırakmak lazım :)
Not: Askerliğim şuan tecilli sonucu ne olur bende bilmiyorum.
27207
WM Aracı
Anonim Üyelik
-
-
Yaş/Cinsiyet
- /
-
Meslek
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
Kilodan çürük alınmaz. Bir dahaki devrede yine çağırırlar. Onda da kilon düşükse 1 sene atarlar. Seneye yine çağırırlar. Kilo senin üzerine yaftalanmış birşey değil. Alınır da verilir de. Askerliği yapmamana da sebep değil. Ayrıca direkt yazılı mevzuata değil senin görünümüne bakarlar. Kilon mevzuata göre düşük ama yapı olarak iyi görünüyorsan ne olursa olsun alırlar. O yüzden yoklama var zaten.
Çürük almak için seni askeri hastaneye yollarlar. Orada heyet elverişli değildir raporu verirse o zaman çürük sayılırsın. Kolay değildir almak. Onu almak için deli taklidi yapan birçok namussuz var. Orada çürük verirlerse ömür boyu muaf tutulursun.
27207
WM Aracı
Anonim Üyelik
-
-
Yaş/Cinsiyet
- /
-
Meslek
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
Kilo durumlarında erteliyorlar. Ertesi sene yine yoklamaya gidiyorsun.
Şimdi şöyle 2 durum var:
1- Askere gitmeden önce çürük alma
Bunun için kendi isteğinle yada komutanların isteğiyle seni askeri hastaneye gönderiyorlar. Orada heyet bakıyor. Kabul ederlerse çürük veriliyor. Ömür boyu askerden muaf oluyorsun.
2- Askere gittikten sonra geri gönderilme
Burada askere gittikten sonra tabur komutanı vs askerliğe uyumsuz olduğun kanısına varırsa basit birkaç işlemle seni geri gönderebiliyorlar.
Şimdi yoklamaya gittiğinde gerçekten kendini askerliğe elverişsiz görüyorsan şube komutanına durumu anlatacaksın. O yardımcı olur. Utanacak korkacak birşey yok. Açık açık ben askere gitmek istemiyorum ne yapabiliriz dersin. Güçsüzüm, kilom az, gelişim bozukluğu var vs. O zaman seni askeri hastaneye gönderir ve orada duruma heyet karar verir.
Ama kilo azlığından vs gibi durumlarda seni o celb döneminde almazlar bir dahakine sevk ederler. 2. kontrolde de durum aynıysa 1 sene atarlar. Askere gitmeden önce muaflık durumları sadece askeri hastaneye giderek olur. Başka yolu yok.
Bazı insanların mesela %60 engelli belgeleri var. Ama dış görünüşlerinde fiziksel bir engelleri olmuyor. Bu durumlarda da askeri hastaneye gönderirler. Adamın eli yüzü düzgün, heryeri sağlam ama mesela iç hastalıktan %60 engelli raporu almış. O raporlar askeriyede geçmez.
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Paramedik
-
-
Ad Soyad
H** A**
-
-
-
Ticaret
50, (%100)
Konu açıldığı iyi olmuş, bende de kunduracı göğsü rahatsızlığı var, nefes darlığına sebep oluyor durumum ne olur sizce ?
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
ARGE
-
-
Ad Soyad
F** Ç**
-
-
-
Ticaret
17, (%100)
Gastrit yemek sorunu vs. hiç önemsenmiyor. Fakat 55 kilo altındakiler alınmıyor değişmediyse.