Üniversiteye gitmemişsiniz muhtemelen gittiğinizde biraz daha bakış açılarınız genişler, gelişir diye düşünüyorum. Çünkü bu yaşlarda böyle olması biraz normaldir. Arkadaşın bahsettiği gibi psikolog ile görüşebilirsin. Ayrıca hedefinizi kimse sizin yerinize seçemez kardeşim bunu senin seçmen lazım. Yani şimdi sana birisi derse mühendis ol, öğretmen ol ilerleyen zamanda bu adama hayatın boyunca küfür edersin ya da dua edersin. Çünkü bu meslekler sana uygun mu bunu düşünmen lazım. Şu seçenek mevcuttur. Bilişim öğretmenliği okursun bu işleri serbest olarak yaparsın. Kpps çalışır öğretmen olursun. Ama şunu unutmamak lazım yazılım sektörü git gide önem kazanıyor direkt webtasarımdan bahsetmiyorum bu kısmını yanlış anlama. Yazılım alanında kendini kanıtlarsan ve üniversite yıllarını iyi bir şekilde değerlendirirsen ilerleyen zamanlarda bu işlerden güzel paralar kazanabilirsin. Kurumsal güzel şirketlerde çalışabilirsin. Misal mühendis olarak mezun olan ve bir şekilde huawei gibi kurumsal büyük firmalara giriş yapıp 4-5 binden başlayan maaşlarda çalışmayı kimse elinden alamaz. Ama bunlar tamamen kendini geliştirmen ve üniversitelerde neler yaptığınla, referanslarda olabilir.

Diğer dediğine gelelim. Türkiye'de iş sektörü böyle. Yazılımcı olarak girersin fakat seni başka işlerlede uğraştırırlar. Ancak ve ancak bunlarla uğraşmak istermiyorsan kurumsallaşmış firmaları tercih edebilirsin ki böyle sadece işini yaparsın. Ama küçük firmalarda her an her şey olabilir. Arkadaşlarımdan biliyorum. :) Eğer bu işleri seviyorsan emin ol diğer işleri yaparken daha çok sıkılabilirsin.