Merhaba ,
Uzun bir süredir sitemde konularımı seoya uygun hazırlayabilmek için Yoast kullanıyorum. Ancak makaleler, konular arttıkça şöyle bir sıkıntı ile karşılaşıyorum.

Mesela Bayan kazak modelleri diye konu açtım diyelim. Ve buna aranma hacmi yüksek bir odak anahtar kelime belirliyorum. "kazak modelleri" Tabi zaman içinde başka kazak modelleri de paylaşıyorum. Tabi başka konular üretiyorum. Onlara da bayan kazak modelleri, en güzel kazka modelleri gibi odak kelimeler belirliyorum seoya uygun olarak.

Ama iş büyüdükçe ben kazak modelleri ile ilgili konu eklemek istediğimde kazakla ilgili kullanmadığım odak kelime kalmayınca. Daha önce kullandığım bir odak kelimeyi tekrar yeni yazıda odak kelime olarak seçersem.
Bu odak kelime daha önce kullanıldı. Yazınızı öne çıkarmak için başka odak kelime kullanın gibi bir şey diyor.

Şimdi site yapısı gereği model örnek paylaşan site. Mesela word pres sorunlarından bahseden bir Burak'ın sitesi Wpmavi deki blog sitesi nasıl açılır diye 10 konu olmaz. Ama örnekler ve modeller paylaşan bir sitemde. 10 tane kazak modelleri veya yelek modelleri konusu olabilir. Farklı farklı modeller, örnekler yer alabilir.

Burada sormak istediğim. Ben bir yazıda kullandığım odak kelimeyi başka bir yazıda kullanamam mı ? Bunun seoya zararı var mı ?
Burada sanki yoast ilk bahsettiğim word pres sorunlarını açıklayan bir sorunu açıklayan sitelerin yapısı gibi düşünülmüş. Bir odak kelimeyi başka bir yazıda kullanınca uyarı veriyor.
Bu işin aslı nasıl sizce.