Forumlarda, sözlüklerde kimi zaman denk geliyorum “ücretsiz bankaları söyler misiniz? hesap işletim ücreti almayan bankalar neler? eft ücreti almayan banklar?” gibi sorular çokça yayılmaya başladı son zamanlarda.
Şahsen bildiğim ve kullandığım (yaşadıklarımı ve işlem süreci ile birlikte) bankaları aşağıya listeliyorum.
1) Finansbank Enpara
Finansbank’tan ayrı ama marka olarak onun bünyesinde bulunan şubesiz bankacılık anlayışını benimseyen en popüler markadır. Havale/EFT ücreti yok, Finansbank ATM’lerinden para çekme/yatırma ücreti yok, hesap işletim ücreti yok hatta şu an kampanya olarak (ne zamana kadar süreceğinden emin değilim) Finansbank harici bankaların ATM’lerinden ayda 1 defa para çekmek ücretsiz. Yani ayda 1 defa Finansbank harici bir ATM’yi kullanabiliyorsunuz.
Gel gelelim sürece, ben de sizler gibi ücretsiz bankacılık sunan firma arıyordum forumlarda, sözlüklerde araştırmalar yapıyordum. İlk olarak Enpara’yla tanıştım ve tanıştığıma çok memnun oldum açıkçası.
İnternet şubesinden başvurumu yaptım ve geri dönüp aradılar bir gün belirledik, güne yaklaşmadan 1-2 gün evvelinde bana atanan müşteri temsilcisi arayarak tarihi hatırlatıyor ve geleceğini bildiriyor.
Gün geldiğinde yani sabahında daha doğrusu 1-2 saat öncesinde diyelim, yine arayıp bilgilendirme yapıyor ve buluşma saati geldiğinde kapıyı çalıyor isterseniz kapıda hemen halledebileceğinizi isterseniz ev müsaitse içeride yapıp bitirebileceğinizi söylüyor.
O an ev müsait olmadığı için kapı üzerinde halletmek zorunda kalmıştık, adama da çok mahçup olmuştum.
Beni affet K……. Bey! :(
Tabi dileyenler önceden randevulaşarak bir cafe de vesaire buluşma ayarlayabilirler. Sorun olmayacaktır.
Ve, sizin referansınız ile Enpara’ya kaydolan kişi başı için sizin adınıza bir fidan dikiliyor <3
2) Yapı Kredi Nuvo
Finansbank’tan sonra alternatif aramak geldi içimden ve Nuvo’yla karşılaştım biraz araştırdıktan sonra tamamen Enpara ile aynı konsepte sahip olduğunu kesinleştirince internet şubesi üzerinden başvurumu gerçekleştirdim.
Enpara’da olduğu gibi değil, kurye aracılığı ile geliyor dosyaları imzalayıp gidiyorlar. Enpara’ya göre biraz daha yavaş doğal olarak…
(Enpara’da kartı hızlı teslim etmek için üzerlerine isim yazmamaktalar. Nuvo’da isim soyisim yer alıyor)
3) KuveytTürk Senin Bankan
Benim bildiğim 3. ve son masrafsız bankacılığı olan firma, KuveytTürk.
Bunun için özellikle ***.net üzerinden konu açarak bilgi almıştım ve Yapı Kredi & Finansbank firmalarında olduğu gibi değil; direkt şube üzerinden başvuru yapıp hemen orada kartınızı teslim alabiliyorsunuz.
Sıralama yapacak olursak?
Müşteri hizmetleri açısından dersek, Enpara.
Web sitesi tasarımı olarak dersek, Enpara.
Mobil uygulama tasarımı olarak dersek, Senin Bankan.
Kart tasarımı olarak dersek, Nuvo.
Kaynak: http://tzengin.com/masrafsiz-bankacilik-hizmeti-arayanlar-icin-3-oneri/