Arkadaşlar sizlere HTML5'in yeni sayılabilecek bir özelliğinden bahsetmek istiyorum. Yeni sayılabilecek diyorum çünkü aslında yeni değil fakat henüz tam anlamıyla kullanılmaya başlanmadı. Fakat önümüzdeki zaman içerisinde kullanımı oldukça artacağını tahmin ediyorum, hatta mecbur kalınacağını düşünüyorum kullanımın. Neden derseniz etiketini anlatmaya başladığımda anlayacaksınız.

html5 etiketi sayfayı görüntüleyen cihazın ekran çözünürlüğüne göre farklı bir resim dosyası görüntülenmesini sağlayabiliyoruz. Şimdi "Ne alaka arkadaş css ile zaten yapıyoruz biz bunu" dediğinizi duyar gibiyim. Fakat durum öyle değil. CSS ile resimleri basit bir şekilde boyutlandırıyoruz evet ama bu bazı görüntülerin bozuk veya hoş olmayacak şekilde görünmesine yol açabiliyor. Ayrıca daha da önemli bir nokta var, bu nokta tabi ki de KB'lar siz şimdi CSS ile resimleri hangi boyuta getirirseniz getirin resim 500KB boyutunda ise telefonda da, tablette de, bilgisayarda da 500KB olarak kalacaktır. Oysa bu sistemi kullanarak örneğin; telefonlara aynı resmin kücültülmüş ve 100KB boyutunda olanını verebilirsiniz böylece telefondan giren ziyaretöileriniz gereksiz yere 400KB fazladan indirmiyorlar. İşte bu gibi durumlarda bu nedenle sizlere HTML5 yine ince düşünülmüş bir özelliği olan elementini kullanmanızı öneriyorum.

Örnek kullanım;

srcset="landscape_small.jpg">
srcset="landscape_medium.jpg">
srcset="landscape_large.jpg">
alt="Nymphenburg Castle in Munich during sunset">

daha detaylı bilgi için geliştirici sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Kaynak: HTML5 Etiketi Nedir? Nasıl Kullanılır?