Merhaba arkadaşlar,

Yürüttüğüm bir projede bir web sitenin bir kaç makalesini izinsiz olarak paylaştım ve haklı olarakda bu durumdan rahatsız olduklarını bildiren bir mail gönderdiler.

Fakat işin komik yanı şu ki mail şu şekilde:


Merhaba,

Gamelebi.com bize ait olan bir çok haberi izinsiz olarak sitelerinde kullanmıştır. Her haber için 500$+KDV fatura kesilecektir. Faturayı düzenleyebilmem için firmanın UNVAN-ADRES-VERGİ DAİRE NO-İLETİŞİM bilgilerinin de çok acil olarak tarafımla paylaşılmasını rica ederiz.

Ayrıca linkleri de gönderiyorum.


http://gamelebi.com/inside-inceleme/

http://leadergamer.com.tr/inside-inceleme-87377.html



http://gamelebi.com/stellaris-inceleme/

http://leadergamer.com.tr/stellaris-inceleme-leadergamer-83943.html



http://gamelebi.com/yeni-karakteroverwatchdan-yeni-karakter-ana/

http://leadergamer.com.tr/overwatchin-yeni-karakteri-ile-tanisin-ana-87733.html



http://gamelebi.com/pokemon-go-yeni-guncelleme-geldi/

http://leadergamer.com.tr/pokemon-go-ya-yeni-guncelleme-geldi-88371.html



http://gamelebi.com/rise-of-the-tomb-raiderin-playstation-4-surumu-1080p30-fps-olacak/

http://leadergamer.com.tr/rise-of-the-tomb-raiderin-playstation-4-surumu-1080p30-fps-olacak-88354.html
İyi çalışamalar.


Bu durum sizce normal mi makale başına 500$+ KDV gibi bir ücret istemeleri ne kadar doğru. Gerçek karşılığını vermeye hazırım fakat bu miktarı ödemem ki zaten ödeyemem.

Benimse bu maile cevaım şu oldu:

Merhaba Gökhan bey,

Sefa Can Demir

Adres bilgilerim

T.C. Kimlik Numaram

Telefon numaram

" 2500$ (7.523,50 TL) ödeme yapma gibi bir durumum söz konusu değil. Bir öğrenci olarak bu rakam beni zorlayacaktır. Yapacak herhangi bir şeyim olmadığı için olmadığı ve tamamen haklı olduğunuz için yukarıdaki bilgilerimi ( Gereken başka bir bilgi olursa hemen iletirim. ) telif hakkı davası açmanız için yolladım. "



Yaptığımız telefon görüşmesinde makalelere kaynak belirtme ve makaleleri tamamen kaldırıp indexleri silme gibi teklifler sundum fakat beyfendi oldukça asabi ve kibirli olduğu için ben anlamam kardeşim diyip 21 yaşındaki bir öğrenciden bu miktarda bir ücret istedi. Bende kendine telefon görüşmesinde de yukarıda olduğu gibi ödeyemeyeceğimi altından kalkamayacağımı ve de telif hakkı davası açmalarını talep ettim.

Hukuki çevrem geniş ki ailemde Annem (Katibe) dahil olmak üzere bir çok insan bu sektörde. Asıl soruya geldik ben bu makaleleri sitemden tamamen kaldırıp, indexlerini silsem veya sitem henüz gelir sahibi değil pekte uğraştım sayılmaz sunucudan siteyi tamamen silsem bir çözüm olurmu yoksa mahkeme yinede alehime karar verirmi? Alehime karar vermeyeceğini bilsem anında silerim siteyi fakat emin olmadığım için silmek istemiyorum. Şayet Alehime bir karar alırsam emin olun severek takip ettiğim o siteyi büyük rakip olarak görüp tüm imkanlarımı o siteyi yenebilmek birinci sıralara yerleşmek için kullanacağım.