-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
blogger
-
-
Ad Soyad
S** A**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Bugün Sabah İtibari ile Kız Arkadaşımın Garanti Kredi Kartından SteamGames.Com Adı Altında 154.53 TL Çekim Yapılmıştır. Kredi Kartını İptal Ettirdik, Şimdide Form Doldurup Ödemeye İtiraz Ettik. Bunun Haricinde Neler Yapabiliriz ? Bu kişileri oyun hesabı ile bulma ihtimalimiz var mı :confused:
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
-
-
-
Ad Soyad
O** G**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
kozlunet Banka onaylanmış ve çekilmiş parayı geri vermez diye düşünüyorum. Paranın çekildiği siteye mail atın nasıl olsa paranın çekildiği saat ve para miktarı bellidir (dekontlara bakarsanız garanti cepten) sistemlerinden kontrol etsinler kimin çektiğini bulurlar.
1 kişi bu mesajı beğendi.
OGULCANGULCEMAL.COM - KİŞİSEL BLOG
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Yazılımcı, Öğrenci
-
-
Ad Soyad
M** Y**
-
-
-
Ticaret
6, (%100)
Hocam şu sıralar birçok kişiden hiç göze çarpmayacak tutarlar çekiliyor. 30 tl, 40 tl, 50 tl gibi ancak sorunun ne olduğu çözüme ulaşmış değil. 3 ay kadar önce benim iş bankası kredi kartımdan da 70, 100 şeklinde 2 defa para çekilmişti ***** tarafından. Aslında *****'in oyun servisiydi yani biri oyun satın almış. Kim olduğu da belli değilmiş beni daldan dala bir *****, bir iş bankası şeklinde uğraştırdılar. Şubeye gittim itiraz formu doldurdum 15 gün içinde iadesi yapıldı ancak iki firmanın da "bizimle alakalı değil, suç onda" diyip birbirlerini göstermesi sonucunda epey sinirim bozulmuştu. Tabi haliyle kartımı kapattırdım ve şikayetvar üzerinden takibini yaptım ve günde 1-2 konu açılıyordu sırf ***** üzerinden habersiz harcamalar adı altında.
Ben de o gün bugündür yeni aldığım kartı hiçbir şekilde kullanmadım, kullanırsam da sanal kart açıp kullanmayı düşünüyorum.
Bu arada iş bankasına bu bir açık mı, "bu parayı çeken kim" dediğim de "biz de bilmiyoruz" cevabını almıştım.
Tahminimi söyleyeyim, herkesin sıkça alışveriş yaptığı ve kredi kartı bilgisini girdiği çok büyük bir e-ticaret sitesinde bir açık var ve kredi kartı bilgileri underground forumlarında paylaşılıyor. 10-16 yaşındaki veletler başta olmak üzere herkes kullanıyor.
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Yazılım Sektörü
-
-
Ad Soyad
O** M**
-
-
-
Ticaret
2, (%50)
savcılıga dilekçe ile şikayette bulunun 1-2 ay içinde ödemeyi banka size kendisi yapiyor işyerimde çaliştirdigim kızcagızın başina geldi sağolsun şirket avukatı bu yolu gösterdi parasını geri aldi :)
-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
İthalat İhracat
-
-
Ad Soyad
S** H**
-
-
-
Ticaret
2, (%50)
@kozlunet Bundan yaklaşık 2 ay önce aynısı tanıdık birinin başına geldi hemde bilgisayarla hiç haşır neşir olmayan biriydi ve 900 tl tutarında işlem yapmışlar steamgames üzerinden o da sizin yaptığınız gibi kredi kartını iptal ettirip harcama itirazında bulundu. Bu gibi işlemler bankaların çalışmasına göre değişmekte olup 3 ila 6 ay içerisinde sonuçlanabiliyor. Bu arada arkadaşın da kartı garanti bonus idi.
Şuan halen işlemi devam ediyor.
Harcama itirazı yapmaktan başka seçeneğiniz var o da savcılığa gidip suç duyurusunda bulunmak, ama savcılık size parayı geri iade etmez savcılıktaki dosyanız sonuçlandıktan sonra mahkemeye başvurmanız gerekir o da size astarı yüzünden pahalıya patlar. Siz yinede savcılığa suç duyurusunda bulunun olurda banka parayı geri ödemezse. İtiraz edip savcılığa başvurduğunuzu beyan edip tekrar gözden geçirmelerini talep edebilirsiniz.
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
Webmaster
-
-
Ad Soyad
B** O**
-
-
-
Ticaret
19, (%100)
Kredi kartıyla alışveriş yaptığınız sitelerde çıkan sql injection gibi açıklarla size de ait olan kredi kart bilgilerini dump edip topluca satıyorlar, dikkatli olalım.