Hocam şu sıralar birçok kişiden hiç göze çarpmayacak tutarlar çekiliyor. 30 tl, 40 tl, 50 tl gibi ancak sorunun ne olduğu çözüme ulaşmış değil. 3 ay kadar önce benim iş bankası kredi kartımdan da 70, 100 şeklinde 2 defa para çekilmişti ***** tarafından. Aslında *****'in oyun servisiydi yani biri oyun satın almış. Kim olduğu da belli değilmiş beni daldan dala bir *****, bir iş bankası şeklinde uğraştırdılar. Şubeye gittim itiraz formu doldurdum 15 gün içinde iadesi yapıldı ancak iki firmanın da "bizimle alakalı değil, suç onda" diyip birbirlerini göstermesi sonucunda epey sinirim bozulmuştu. Tabi haliyle kartımı kapattırdım ve şikayetvar üzerinden takibini yaptım ve günde 1-2 konu açılıyordu sırf ***** üzerinden habersiz harcamalar adı altında.
Ben de o gün bugündür yeni aldığım kartı hiçbir şekilde kullanmadım, kullanırsam da sanal kart açıp kullanmayı düşünüyorum.
Bu arada iş bankasına bu bir açık mı, "bu parayı çeken kim" dediğim de "biz de bilmiyoruz" cevabını almıştım.
Tahminimi söyleyeyim, herkesin sıkça alışveriş yaptığı ve kredi kartı bilgisini girdiği çok büyük bir e-ticaret sitesinde bir açık var ve kredi kartı bilgileri underground forumlarında paylaşılıyor. 10-16 yaşındaki veletler başta olmak üzere herkes kullanıyor.