yusufocak Yorumunuz için teşekkürler. Makale satışı yapan birçok kişi mevcut. G.news kayıtlı haber sitelerinde bile makale satışı çok uygun fiyatlara yapılıyor. Alternatifler bulmak lazım. Mesela şuan makale satışı bölümüne girsek neredeyse tüm ilanlar birbirinin aynı. Alexa değerine bakarak site seçiyorlar. Alexanın seoda hiçbir öneminin olmadığını bilen bilir. Google alexaya bakıp siteleri sıralamaya sokmuyor maalesef.
Mesela ben sırf makale yayını ve satışı yapan kaliteli bir siteye henüz rastladım. Ya bir seo firmasının subdomainleri var ya da seosu bile yapılmamış çöp nitelikli siteler. Sadece makale satışı yapan ve site üzerinden sipariş verilebilen bir sitenin müşterisi bol olacaktır diye düşünüyorum. İletişim formundan insanlar istedikleri konu ve anahtar kelimede kendi belirledikleri kelime sayısında ve fiyat teklifinde sipariş verebilirler. Hatta bu konuda bir projem mevcut :) fakat şuanlık rafta bekliyor sırası gelmedi. Bu da ipucum olsun.
Dizin siteleri gibi düşünebilirsiniz. Dizin sitelerinde 250 karakterlik açıklama ile link yayınlamak mı daha değerlidir, yoksa özgün tanıtım yazılarının olduğu ve başka hiçbir çöp içeriğin olmadığı sitede yayın yapmak mı? Deneyip göreceğiz.