lostyazilim
tr.link

Bazı Sitelerdeki Üyelik Sistemi

4 Mesajlar 730 Okunma
lstbozum
tr.link

bilgifaresi bilgifaresi WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 28.07.2016
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad A** E**
  • Mesajlar 123
  • Beğeniler 38 / 36
  • Ticaret 0, (%0)
Merhaba, bazı sitelerde yer alan üyelik sistemini nasıl buluyorsunuz?

Örneğin bir siteye kaydolunca çaylak oluyorsunuz ve aylar yıllar sonra binlerce sıra geçtikten sonra normal üye oluyorsunuz. Çaylak üye olduğunuz süre boyunca yazdığınız tüm içerikleri sadece Çaylak üyeler görebiliyor.

Diğer bir sitede ise üyelik sadece davetiye kodu ile oluyor. Bu davetiye kodu üyelere hediye ediliyor sanırım. Tabi bu davetiye kodunu ticarete dökmüş insanlarda var. Bir de o siteye mail atınca davetiye kodu yolluyorlarmış. Nedense defalarca deneme rağmen mailime cevap bile alamadım!

İyi bir yere gelmiş sitelerin bu tür üyelik sistemi yapmalarını sevmiyorum. Çünkü kayıt olmak neredeyse mucize oluyor. Ya da şanslı olmak gerek...
Tamam bu siteler bir takım önlemler için böyle yapıyor ama üye olmayanları da mağdur ediyorlar. Daha farklı üyelik sistemleri geliştirilebilir? Neden bu kadarına gerek var ki diye sormuyor değilim!:confused:

wmaraci
reklam

sovetski sovetski ♛ PHP ♛ Kimlik Onayı
  • Üyelik 03.08.2015
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Yazılımcı
  • Konum Fransa
  • Ad Soyad A** H**
  • Mesajlar 1205
  • Beğeniler 437 / 458
  • Ticaret 2, (%100)
Belirli bir kitleye ulaşıldıktan sonra yapılması gereken sistem bence, böyle önlemler olmasa zaten üye alımı kolay günde binlerce üye kayıt olup başlık açar, kurallara uymazlar ve s. neden ? Çünkü üyelik kolay adam istediği zaman kayıt olur, ama zorla elde ettiği üyeliği tehlikeye atmaz.

Bu arada sözlük üyelik sisteminin böyle olmasının sebebi de reklamları engellemek, genellikle seo açısından iyi sıralarda sonuç gösteriliyor bu yüzden kurnaz insanlar reklam yapa bilir, diğeri de ***, ticaret denince akıla gelen isim olmasının nedeni de bu :)

cihaneken cihaneken Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 25.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Elektrik Teknisyeni
  • Konum Fransa
  • Ad Soyad C** E**
  • Mesajlar 3508
  • Beğeniler 488 / 1190
  • Ticaret 1, (%100)
Adamların artık üyeye ihtiyaçları yok, gelir geliyor nasılsa. Bu saatten sonra kayıt olacak her üye veritabanı ve sunucularda fazlalık görülüyor olabilir, bahsi geçen siteler bir ara üyeliği komple kapatmıştı şimdi en azında zor bela veriyorlar. Burada görüldüğü gibi tekelleşme çok tehlikeli bir durumdur her konuda, gerçek hayatta da bu durum böyle. Benim bütün webmaster forumlarına üyeliğim var fakat sadece var, bazen o kadar süre girmiyorum ki şifremi unuttuğum oluyor. Alternatifleri kullanmanızı onlara da şans tanımanızı tavsiye ederim. Ek olarak diğer hiç bir forumda buradaki kadar çözüm odaklı bir kullanıcı kitlesi bulamayacağınızı tecrübe ile sabit olduğunu söyleyebilirim. Aslına bakarsanız tekelleşme konusundaki fikrim burası için de aynıdır. Örneği film izleyeceğide bile bu gün bir siteden izleiyorsam yarın başka siteden izliyorum. Bir kişi ile tabiki kimse zararda etmez karda fakat genel olarak kullanıcı kitlesi tavrını koya bilse bukadar sıkıntı olmaz.

Bu işler bukadar zor olmasa gerek, imkanlar sonsuz sonuçta, telefon,posta vs. gibi bir çok yöntem ile multi üyeliklerin ve **************lıkların önlemi alına bilir ama yeni üyelere kapı kapatmak hiç hoş bir durum değil.
bilgifaresi

kişi bu mesajı beğendi.

bilgifaresi bilgifaresi WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 28.07.2016
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad A** E**
  • Mesajlar 123
  • Beğeniler 38 / 36
  • Ticaret 0, (%0)

sovetski adlı üyeden alıntı

Belirli bir kitleye ulaşıldıktan sonra yapılması gereken sistem bence, böyle önlemler olmasa zaten üye alımı kolay günde binlerce üye kayıt olup başlık açar, kurallara uymazlar ve s. neden ? Çünkü üyelik kolay adam istediği zaman kayıt olur, ama zorla elde ettiği üyeliği tehlikeye atmaz.

Bu arada sözlük üyelik sisteminin böyle olmasının sebebi de reklamları engellemek, genellikle seo açısından iyi sıralarda sonuç gösteriliyor bu yüzden kurnaz insanlar reklam yapa bilir, diğeri de ***, ticaret denince akıla gelen isim olmasının nedeni de bu :)

Ticaret ve bir takım önlemler için böyle yapılıyor diyorsunuz fakat üyelere belirli periyotlar halinde verilen davetiye kodlarını bazı üyeler satmaya çalışıyor.
Bir diğer konu ise Davetiye Kodu konusunda bahsedilenler için nasıl bir "uygun kişi" profili aranıyor anlayamadım.

wmaraci
wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al