Adamların artık üyeye ihtiyaçları yok, gelir geliyor nasılsa. Bu saatten sonra kayıt olacak her üye veritabanı ve sunucularda fazlalık görülüyor olabilir, bahsi geçen siteler bir ara üyeliği komple kapatmıştı şimdi en azında zor bela veriyorlar. Burada görüldüğü gibi tekelleşme çok tehlikeli bir durumdur her konuda, gerçek hayatta da bu durum böyle. Benim bütün webmaster forumlarına üyeliğim var fakat sadece var, bazen o kadar süre girmiyorum ki şifremi unuttuğum oluyor. Alternatifleri kullanmanızı onlara da şans tanımanızı tavsiye ederim. Ek olarak diğer hiç bir forumda buradaki kadar çözüm odaklı bir kullanıcı kitlesi bulamayacağınızı tecrübe ile sabit olduğunu söyleyebilirim. Aslına bakarsanız tekelleşme konusundaki fikrim burası için de aynıdır. Örneği film izleyeceğide bile bu gün bir siteden izleiyorsam yarın başka siteden izliyorum. Bir kişi ile tabiki kimse zararda etmez karda fakat genel olarak kullanıcı kitlesi tavrını koya bilse bukadar sıkıntı olmaz.
Bu işler bukadar zor olmasa gerek, imkanlar sonsuz sonuçta, telefon,posta vs. gibi bir çok yöntem ile multi üyeliklerin ve **************lıkların önlemi alına bilir ama yeni üyelere kapı kapatmak hiç hoş bir durum değil.