-
-
Yaş/Cinsiyet
46 / K
-
Meslek
danışman
-
Ad Soyad
L** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
çok güzel yazı teşekürler
sadece
"-Yeni hazırlanan web sitelerinin kalitesini anlamak için Google’ın bazı detayları esas aldığını söyleyebiliriz.Domain konusunda Google tarafından kaliteli algılanmak için domainlerinizi 5 ya da 10 senelik almalısınız."
kısmına katılmıyorum, doğru olabilir ama bana mantıksız bir yaklaşım gibi geldi, google seo bölümünde de googlenin siteleri değerlendirme kriterlerinde vs. böyle bir bilgiye hiç rastlamadım.
uzantı konusunda tüm uzantılar aynıdır bu sadece insanların alışkanlıkları ile ilgilidir.
sadece .cc uzantıları google tümden sıralama sonuna attı. buda .cc uzantı veren şirketin tüm domainlerinden spam göndermesi ve googlenin trafiğini karıştırması nedeni ile yapılmıştı, düzeltilermi bilmiyorum. cc uzantısı olan google wm forumlarına bakmasını tavsiye ederim.
Metin
metinli.com
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
SEO Analisti ve Siber Güvenlik
-
-
Ad Soyad
M** Y**
-
-
-
Ticaret
18, (%94)
Arkadaşında belirttiği gibi bunlar birer etmen. Yani sen bir yerden düşük puan alırsın, diğer taraftan kefeyi yükseltirsin. (Örneğin; domain yaşlı olur, backlink temelin güçsüz, içeriğin sağlam olur, görsel / metin ayarın dengesiz. Ama nihayetinde başarıya istikrar sayesinde adım adım ulaşırsın.)
Ona kalsa benim sitemin ismi "Lokuf" ve hiçbir sözlükte anlam ifade etmiyor. :)
Yani bu yüzden hiçbir dalda bir işe yaramaz diyemeyiz. İçerisinde "armut" geçen domain de, "armut" ile alakalı aramalarda kesin üst sıradadır da diyemeyiz.
Bu olay siz istedikten sonra çok alakasız bir isimde de olur, sadece "ya ben sitenin içerisinde anahtar kelime geçen bir domain almadım", "ulan bu ay backlink çalışması yaptırmadık", "ya abi şu SEO isimli temayı alsam mı?" gibi şeylere takılıp kendinizi üzmedikten sonra, her şey zamanla oturacaktır.
Yazar, yazılım geliştirici, SEO Analisti ve siber güvenlik uzmanı.
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
A** K**
-
-
-
Ticaret
23, (%100)
Hemen domainimin süresini uzatıyorum! :D
2 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
YMM Hizmetleri
-
-
Ad Soyad
Y** K**
-
-
-
Ticaret
16, (%100)
2010 yılında makaleyi yazınca hiç tepki görmemişti. Şimdiki yorumları ve ilgiyi görünce ve birilerinin işine yaradığını görmek beni sevindirdi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
bence konu gayet iyi ben 2010 yılında daha webmaster değildim yeni yeni başlıyorum yusuf abi beni diğerleri ile aynı kefeye koyma :)
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Diğer
-
-
Ad Soyad
M** B**
-