Bu işin yaşla bir ilgisi yok, yetenek ve bilgiyle ilgisi var. Bugünkü algoritma ile 3 yıl önceki algoritma arasında dağlar kadar fark varsa bu durum insanların bu işi kısa sürede öğrenebildiklerini gösteriyor.
Zaten burada dikkat edilmesi gereken şey yapılan işin sonucudur, işim gereği birçok seo danışmanı ile çalışıyorum. Hiçbiri üniversite okumamış, ama bu adamlar için millet sıraya giriyor. Çünkü başarılılar.
Muhalefet olmak için söylemiyorum ancak siz de yanlış düşünüyorsunuz. Herkes profesyonel hizmet almak istemez. Mesela ben arada bir girip 2 yazı gireceğim site için 1000 lira tasarım parası ödemek zorunda mıyım?
Profesyoneller profesyonellerle çalışmak ister, gerisi serbest piyasaya kalmış bir şey. 50 liraya çalışanlar da olmalı, bugün bir seo danışmanı ya da yazılımcının(profesyonel) aylık ne kadar ücret talep ettiğini hepimiz biliyoruz, bu parayı herkes veremez. Zaten burada çoğunluk üniversite öğrencisi, herkes 3-5 kuruş kazanıp harçlığını çıkartmak istiyor.
Mesela ben makale yazarıyım, daha doğrusu içerik editörüyüm. Benim talep ettiğim ücret diğerlerine nazaran biraz daha fazla, ama birçok kişi benden içerik almak için sırada bekliyor. Bunun nedeni ne olabilir?
Benle aynı sektörde çalışıp yarı fiyatına iş yapan arkadaşlar var, onlara da kızmıyorum. Hizmet ne kadar kaliteliyse işin bedeli o kadar ağır olur. 50 liraya hizmet alanla 500 liraya hizmet alan arasında elbette fark olacak. Ama bu fark sadece hizmeti alanı ilgilendirir. Adam ister 50 liraya iş yapar ister 500 liraya iş yapar. Müşteri bu kişiyi tercih ettikten sonra KİME NE?