Boardest (http://boardest.com) adlı bir proje geliştirdim ve kısa bir süre önce yayına aldım. Sizlerle de paylaşmak isterim.

Boardest çok-dilli bir forum, soru/cevap ve link paylaşım ağı. Kullanıcılarının dil ve konu sınırlaması olmadan bilgi paylaşımında bulunmasını amaçlıyor. Bu sayede her konu için farklı farklı forumlara üye olmak yerine, tek bir forum ağı üzerinden tüm ilgi alanlarınızı takip edebiliyorsunuz.



Örneğin yazılımla ilgili aklınıza takılan bir şeyi sorarken, öteyandan siyasetle ilgili bir tartışmaya katılabilirsiniz.

Üç formatta gönderi yapılabiliyor:


  • Soru Sor

  • Link Paylaş

  • Yeni Başlık



Kullanıcılar aynı zamanda tüm paylaşımlara yorum yapabilir ve olumlu/olumsuz oy verebilirler.



Çok-dilli. Şu an Türkçe ve İngilizce olarak yayında (ve ileride başka diller de eklenecektir). Bu platformun Türkçe bilgi paylaşım olanaklarını önemli ölçüde arttıracağını düşünüyorum.



Kademeli yorum sistemi. Konudan sapılmasını engellemek amacıyla alıntı şeklinde değil, kademeli alt-yorum sistemi tercih edilmiştir.



Konu bazlı. Boardest üzerinde birbirinden bağımsız onlarca konu var. İlgilendiğiniz konuları takip ediyorsunuz ve ilgili başlıklar anasayfanıza geliyor.



Oylarınız önemli. Boardest üzerindeki başlıklara ve yorumlara artı/eksi oy verebilirsiniz. Her artı oy başlığın 10 dakika avantajla daha yukarıda görünmesini sağlar.



Sizi de Boardest'a katılmaya bu vesileyle davet ediyorum. Teşekkürler.

http://boardest.com