Gerçek hayatta bir insan, elinde arsa parası varken "Yok burayı almayayım, nasıl olsa buraya bina yapacak param yok. Belki ev yapacak olan biri gelir alır." diyerek vazgeçmez.
Şahsen ben site yapmayacağım güzel bir alan adı bulduğumda "Yok, almayayım. Boşta dursun site kuracak biri alsın." deyip vazgeçmem.
Kaldı ki alan adını alan kişi cüz-i bile olsa bir para ödemekte ve parasını risk etmektedir.
Ben alan adı ticareti yapmıyorum. Ama yapanların haksız kazanç elde ettiklerini de düşünmüyorum. Bir alan adını ilk olarak akletmek, parasını ödeyip kaydetmek yeterli bir emek ve çabadır diye düşünüyorum.
O nedenle bir projeye adım atmadan evvel alan adı, facebook, twitter, instagram adreslerinin (hangisi etkin kullanılacaksa) kontrol edilip öyle alınması daha iyi olur kanaatindeyim. Bir de projemizle ilgili alan adı ararken çok da düz mantık düşünülmemeli. Misal face ve book kelimeleri sosyal ağ ile doğrudan ilgili mi? Hayır. Google, arama işiyle ilgili mi? Değil. O halde alan adına fazla takılmamak gerekiyor vesselam.