Teknoloji içerikli bloglarda büyümek, gelişim göstermek çok zordur.
Nedenlerinden aklıma gelenler;
1- Teknoloji konularına vakıf bir paylaşım ekibi gerekiyor sürekli içerik girebilecek.
2- Haber ajanslarının teknoloji gündemi abonelikleri gerekiyor yüksek içerik potansiyeli için.
3- Maddi bir potansiyel gerekiyor ürün testleri için.
4- iOS, Android gibi konuların takipçileri ayrı kitleler olduğu için ayrı ayrı ekip gerekiyor alanında uzman olan ve şöyle bir durum var bu editörlerin ücreti yüksek oluyor genelde.
Mesela ben bir teknoloji hastasıyım. Gündelik Shift Delete, Webtekno, MyNet gibi siteleri yakından takip ediyorum. Şimdi bana bunların veremediği, senin sitenin verebildiği ne olacak? İşin zor çünkü aynı alanda global seviyede 4-5 büyük şirket çapında rakibin var. Bu rakiplerin maddi potansiyeli, yüksek sayıda profesyonel ekipleri var.
Örnek veriyorum iPhone 7 çıktığında 4.000 TL verip cihazı alıp üstünden araba geçirerek dayanıklılık testi yapabilir misin? Bu iş sadece iPhone'da değil, Samsung, Lg, Sony vs derken cihazlara servet ödersin sadece bir darbe testi için, tanıtımı için.
Teknoloji sitesi demek bunlar demek. Bunlar yoksa zaten başarı sağlayamazsın, bu imkânları sağlasan bile insanların bilinç altına inip alışkanlıklarından vazgeçirmek zordur.