PayPal Türkiye'deki faaliyetlerini 6 Haziran 2016 itibarıyla durdurduğunu duyurmuştu, kullanıcıların PayPal'a alternatif arayışları süredursun...

Aynı duyuruda Türkiye'deki müşterilere yenidğen hizmet verebilmek için gerekli izinlerin alınması için çalışmaların devam ettiği ifadelerine yer verilmişti. Daha sonra ise, 15 Haziran 2016'da Entrepreneur of the Year etkinliğine katılan PayPal CEO'su Dan Schulman, konuyu yakından takip ettiğini söylemiş ve Türkiye ile ilgili gerekli aksiyonların alınacağını belirterek PayPal'ın Türkiye pazarına yeniden döneceği sinyallerini vermişti.

Söz konusu aksiyonların neler olacağı yani PayPal'ın sunucularını Türkiye'ye taşıyıp taşımayacağı ya da her iki tarafın alternatif bir çözüm geliştirip geliştirmeyeceğini henüz bilmiyoruz. PayPal'ın Türkiye operasyonlarını durdurmasına yönelik ilk açıklaması, "Gelecekte Türkiye'deki müşterilerimize yeniden hizmet verebilmek için gerekli izinlerin alınması yönündeki çalışmalarımız devam edecektir” şeklindeydi.

Türkiye'de önemli bir ticari hacme ulaşmış olan PayPal, BDDK (Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu) ile olan anlaşmazlık nedeniyle ülkemizdeki faaliyetlerini durdurmuştu. Özellikle yurt dışı ile iş ve alışveriş yapan şahısları ve kurumsal firmaları ciddi boyutlarda sıkıntıya sokmuştu bu durum.

FETO/PDY'nin Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'ndaki (BDDK) yapılanmasına ilişkin soruşturma çerçevesinde 30 Kurul Murakıbı hakkında gözaltı kararı verildi. 18 Murakıp gözaltına alındı. BDDK lisansını onaylamadığı gerekçesi ile Türkiye'den çekilen PayPal, bu gelişmeler dahilinde tekrar başvuru yapacağını açıkladı.

Yeni başvuru kabul edilirse, gerekli isteklerin yerine getirilmesi için yeniden bir 3 senelik bir süreç başlayacak. Bu da başvuru ile birlikte 3 yıl daha PayPal Türkiye kullanıcılarının rahatça PayPal hizmetlerinden yararlanması demek.

Kaynak: The New YOUNG TURK