Arkadaşlar selam. Bir kısmı düz HTML, büyük bir kısmı da Wordpress tabanlı yaklaşık 50 adet web sitem var. Hitleri düşük siteler. Çoğu ortalama optimizasyona sahip.

Sitelerden 10 tanesi Digital Ocean 5$'lık pakette(1 core CPU, 512MB RAM (+2GB swap)) Frankfurt lokasyonunda barınıyor. Kalan 40 tanesi ise Hostinger'den almış olduğum paylaşımlı hosting üzerinde. Hostingler Linux tabanlı.

Her iki firmadan da memnun değilim. Hostinger, ciddi derecede ağırçalışıyor ve müşteri hizmetleri kötü. Digitalocean'da ise ilk erişim süreleri çok uzun. Siteye ilk girişlerde ve sayfa geçişlerinde bekleme süresi çok fazla. En hafif sitede dahi böyle. Vesta panel kurulu içinde.

1 ay içinde Hostinger hizmetim bitecek ve ben yana yakıla güzel bir sistem arıyorum. Aklımda uzun süredir SSD harddiskli Sanal VDS var. Onlinenet'in hem yüksek özellikli hem de ekonomik paketleri mevcut. Diğer taraftan, yıllardır bu işlerin içinde olan bir arkadaşımın tavsiyesiyle dedicated makinelere sardım. Yine fiyat avantajı olan makineler var.

Şimdi burada beni ikilemde bırakan durum şu; Türkiye Lokasyon mu, Yurtdışı Lokasyon mu? Tabii ki TR lokasyon tercih ederim ama fiyatlar inanılmaz pahalı. Bilmediğim ufak firmalarla da çalışmayı düşünmüyorum. Açıkçası yüksek fiyatlar da gözümü korkutuyor.

Erişim süreleri olarak TR lokasyonun avantajı hatırı sayılır kadar mı? Yoksa yurtdışı iyi bir sistem alıp hem ekonomi hem performans mı yapmalıyım?

Sanal makine ile dedicated fiziksel sunucu kıyaslamasında ne önerirsiniz. Bu konuda çok arada kalmış durumdayım, yardımlarınızı bekliyorum. Tüm sitelerimi ve daha fazlasını performanslı bir şekilde barındırmak istiyorum.

Bu arada Onlinenet'in aşağıdaki adreste yer alan dedicated makinelerinden ilk sıradaki nasıldır? Veta panel kullanmayı düşünüyorum.

https://www.online.net/en/dedicated-server