thesnakesabo adlı üyeden alıntı

OVH ben de düşünmüyorum. Kendi siteleri bile çok ağır çalışıyor. Şahsen olumsuz intiba bıraktı :) Reseller veya paylaşımlı hosting kullanmayı düşünmüyorum açıkçası, Inode/CPU/Ram limitleriyle uğraşmak istemiyorum. Digitalocean'a bulaşmam bir daha, ilginç şekilde performans sorunları var tüm makinelerinde. Vultr ile kıyaslamasını okumuştum, kesinlikle önerilmiyor.

Tekrar etmem gerekirse, 2 adet ikilemde kalıyorum.

1) Yurtiçi / Yurtdışı (Avantajları ve dezavantajları nedir?)

2) Sanal sunucu mu, fiziksel sunucu mu? Performans benim için çok önemli, nihayetinde Wordpress tabanlı siteler çoğunlukta ve sayı epey yüksek.


1- Türkiyede VDS ya da sunucu aldığınızda en önemli unsuru destek noktasındaki rahatlığınız ve olumsuz bir durumda hak arayabileceğiniz bir yerin olmasıdır. Zira bir çok kişi ve firmanın Yurtdışında XX veri merkezi sunucumu ödemesini yaptığım halde kapattı şeklinde yorumlarınıokuyoruz.

Hatta daha geçen hafta *** da bir firma Almanyadaki bir veri merkezi ile çalışmasını X süre sonra durduracağız dediğinde direkt olarak IP lerini router üzerinden silerek madur olmalarını sağladılar.

2-Sanal sunucu olarak VDS aldığınızda size verilen CPU ve RAM yine paylaşımsız olacağı için performans sorunu yaşamazsınız.

Fiziksel sunucuda ise lisans maliyetleri yüksektir.
Örnek Fiziksel sunucu için Cpanel ve Litespeed lisansları 100 + 110 TL = 220 TL + KDV iken

Sanal sunucular için Cpanel ve Litespeed lisansları 50 + 60 TL = 110 TL dir.

İyi bir VDS ile de iyi performans alabilirsiniz.