BRKNCPN

hocam ister alexa olsun ister google isterse başka bir arama motoru . Bunlar için öneml olan kişi sizin sitenizde geziniyormu hemen çıkma oranı nasıl içerikler nasıl bunlarla ilgileniyor. Bundan 3 gün önce bende bu konuda biraz muzdariptim.

Şöyleki rusya vb başka ülkelerden gelen boş ziyretçiler yüzünden hemen çıkma oranım yükselmekteydi. Buda bu tip sistemler için sizin sitenizin gözden düşmesine neden olmaktaydı . Bende düşündüm bu olü ziyaretçileri nasıl canlandırırım diye. Bilindiği gibi ziyaretçi sizin siteye geldi tamam ancak farklı bir işle yada farklı bir tab açarak başka bir plan üzerinde çalışıyor ve sizin olan tab kimsesizler diyarı... Ben buna çözüm olarak baya da işe yaradı. belli bir süre misal 3-4 dk ziyaretçi işlem yapmazsa konular dolaştırıyorum.

Baya fark etti. Öyleki sitedeki günlük eskiden 3-4 dk zor buluyordu şimdi ise 30 dk aşağı nmiyor. rusyadan gelen hit 1 sn bile değilken şimdi 1 saat ten aşağı inmiyor. Hem hemen çıkma oranı düşüyor hem günlük ziyaret zamanı yükseliyor hemde sitede gezinmiş oluyor.