Pokemon Go Oyunu Yasaklandı

Dünyaca ünlü Pokemon Go oyunu, güvenlik gerekçesi ile İran’da yasaklandı.

İran Sanal Alem Yüksek Konseyince alınan karara göre güvenlik nedenleri ile oyunu yasaklayan ilk ülke oldu. Pokemon Go dünyanın her yerine hızlı bir şekilde ünlenmesinin ardından, güvenlik sorunu akla gelmeye başladı. Özellikle Endonezya’da güvenlik görevlileri görev başında iken oyunu oynamaları yasaklandı. Fransa’da oyun oynayan bir kişi Pokemon avlamak için askeri bölgeye girdiği gözlenmiş. Son olarak ise Suudi Arabistan’da önemli din alimi, Pokemon Go ilgili fetvayı yayınlamıştır.

Pokemon Go gelişmiş gerçeklik teknolojisi ile çalışan telefon uygulamasıdır. Oynayan kişiler telefonlarının kameralarını kullanarak etrafı tarayıp ekranda Pokemon görüldüğünde avlayabiliyor. Oyun oynayanların gerçek dünyada gezerek park bahçe gibi benzeri yerlerde oynanmasından dolayı büyük ilgi uyandırdı. Oyuncular Pokemon yakaladıkça seviye atlıyor ve 5. Seviyeye gelen oyuncular belirlenen alanlarda savaşabiliyor.


Bu oyun telefonların GPS sistemlerini kullanıyor. Belirlenen savaş alanları gibi Pokestoplara giden oyunu oynayanlar ücretsiz olarak özellikler elde ediyor. Pokemon Go uygulaması gayet kolay ve ücretsiz bir şekilde indirilebilir fakat oyunun içerisinde bir çok özelliğin belirli bir ücret karşılığında elde edilebiliyor.

kaynak : haberciyim.net