Bu sene sınava gireceğim ve artık hedeflerimi belirlemem gerekiyor. Aklımda 2 seçenek var. Bunlar hakkında düşüncelerimi paylaşayım. Arkadaşlar okumanızı tavsiye ederim uzunda olsa sıkılacağınızı sanmıyorum.

1- Tıp : Bu çevrem tarafından sürekli tavsiye edilen meslek. Herkes tıp oku tıp oku. Okursam faydaları neler olacak. Eğer okulu bitirip iş sahibi olabilirsem, en azından maddi açıdan güzel bir hayatım olur. DOKTOR ünvanı ile insanların bana bakış açısı değişir. Evleneceğim insan bir tık üst model olur. DR plaka arabam olur :) Vs vs. Ancak tabi bir de şöyle bir durum var. 6 sene tıp okumak hiçte kolay değil. Ve araştırmalarıma göre herkes aşırı zor olduğunu belirtiyor. Bir de okul bitince TUS vs. gerçekten yılları alan uğraştırı gerekiyor. Bu beni biraz korkutuyor.

2- Bilgisayar Mühendisliği : Bunu çevremde tutupta bak sen şunu ol diyen yok. Ancak iç sesim daima bunu diyor. Çünkü küçüklüğümden beri her türlü teknolojik aletle haşır neşirimdir. Daha 8-9 yaşımdayken telefonları söker, oyuncakları parçalar tekrar birleştirme çalışır, içlerini incelerdim. Bu benim teknolojiye olan ilgim ile mahallenin televizyon tamircisi oldum. Tüm yaşlı teyzelerin televizyonları bozulduğunda beni çağırırlar, basitte olsa hemen ayarlarım. Ve bu sayede çok fazla dua aldım. Belki de şuanda fen lisesinde okumamın en büyük sebebi de budur :) Sonrasında internet derken vs. bir çok site açarak birçok bilgi edindim. Ve severek hala bu işleri yapıyorum. Bu bölümü okursam seve seve yapacağımdan eminim. Hatta sürekli kendimi geliştirip, farklı yazılım dilleri öğrenip, photoshopta dahi kendimi sürekli geliştirip, hatta ve hatta iyi bir cv için ingilizcenin yanı sıra almanca kursuna da gitmeyi düşünüyorum. Ve ben çok güzel fikirler üretebilen üretici bir zekaya sahibim. Eğer belli bir yazılım bilgim olursa harika projeler çıkaracağıma da tabi Allah'ın izniyle eminim. Yani sürekli kendini geliştirmeye çalışan, hevesli bir birey olarak okurum. Üniversite zamanı da öğrendikçe wordpress temalar yapıp bunları buradan sunarım. Yani sürekli hep kodlama işleriyle haşır neşir bir hayatım olur.

Ancak bu kadar saydım madem ne diye soruyorsun bilgisayar mühendisi ol o zaman diyeceksiniz. Bilgisayar mühendisliği için de şöyle bir korkum var acaba iş bulma konusunda sorun yaşar mıyım? Fen lisesinde okuyorum ve aslında şu yaşıma kadar test kitaplarıyla çok fazla işim olmadı ne kadar inanmasanız da. Fen lisesini kazanmamda ki en büyük pay orta okulda dersleri dikkatli dinlemem oldu. Ve tabi Allah'ın izniyle kazandım neredeyse hiç çalışmadan. Ancak farkındayım ki üniversite sınavında böylesi imkansız. Bu 1 sene boyunca sınava kadar çok çalışmam gerekecek. Liseden konu eksiğim çok diyebiliriz. 9. sınıftan yok ancak 10 ve 11'i çok verimsiz geçirdim. Onları da bu 1 senelik sürede kapatmayı düşünüyorum. İlk 15 bine girmek hedefim.

Sizlere olan sorularım:

1- Öncelikle araştırırken şunu fark ettim Bilgisayar Mühendisliği ve Bilgisayar Mühendisliği (İngilizce) bu bölümlerin arasındaki fark nedir? Hangisini tercih etmeliyim?

2- Siz olsanız tıpı mı tercih ederdiniz, mühendisliği mi?

3- Mühendis olursam iş olanakları nasıl olur? Sürekli kendimi geliştiren birisiyim bir şirkette çalışsam aylık kazancım ortalama ne kadar olur?

4- Genelde bilgisayar mühendisliği için istanbulu tavsiye etmektedirler. İstanbul içinde gelecek hayatımda güzel bir referans olacak hangi üniversiteyi tavsiye edersiniz? Sıralaması önemli değil, çalıştıktan sonra ilk 1000 deki üniversite bile olabilir.

5- Sizler de direk yorumlarınızı paylaşabilirsiniz. Şuanlık bu kadar soru geldi aklıma. Teşekkürler okuduğunuz için :)