Bildiğim kadarıyla İngilizce olan bölümlerde dersler İngilizce veriliyor. Bunun için 1 sene hazırlık okutmaları kaçınılmaz olabilir. İngilizce olanı tercih edersen zorlanırsın fakat üstesinden gelebilirsen senden iyisi yok.
Ben olsam mühendisliği seçerdim. Tıp okumanın ve doktor olmanın riskleri çok. Bence tıp okuyanlar insan hayatı kurtarırken kendi hayatlarından taviz veriyor. Hem yıllarını veriyorsun hem de kendini deli gibi geliştirmen gerekiyor. Yani bu işe gönül vermediysen tavsiyelerle (annen baban bile zorlasa) bence girme. Hayat senin hayatın çünkü. Başkaları karışacak olsaydı (inancın var sayıyorum) başta kul değil Allah karışırdı. Neyse...
Mühendis olursan en az 3000 alırsın en kötü. İyi bir şirkete kapak atmaya çalışırsan hayatın kurtulur (yandex, google vb.) ayrıca devlette de çalışabilirsin. Devletin maaşları da 4000 altında seyretmez.
Üniversite olayı dikkate alınıyor ama kendini geliştirmen daha önemli. İstersen Hakkari Yüksekova'da oku ama kendini deli gibi geliştir, istediğin yere girersin. Türkiye'nin en iyi üniversitesinden mezun olan adamın gireceği işte torpil döner zaten eğer kendini geliştirmemişse. Ya da işte yeterli olamadığı için sıkıntıları çıkar.
Benim tavsiyem sevdiğin bölüme git. Ben Kırgızistan Manas Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bile yazıp Muğla Edebiyata geldim. Olmayınca olmuyor, oluyorsa da kaçırma. ;)