Son zamanlar da devlet bilgisayar müh şu kadar maaş veriyor başvuran yok gibi konuları çok inceledim.Yaptığımız hesaplamaya göre devletin gözünde bil.müh. olabilmen için 227 yaşında falan olman gerekiyor çünkü istedikleri alanlar da uzman olabilmen için bu kadar zaman gerekiyor :).Genç dinamik yani normal insanlar 20 yaşında nasılsa öyle olman bekleniyor 12 dalda falan master++ olman gerekiyor :).Bir süredir bil müh. çok takılıyorum bu ilanlar yüzünden.Sadece bu bile yeterli olur hocam seçmemeniz için.

Tıp ile bil müh kıyaslanacak birşey değil.Bu benim gözümde Maserati mi yoksa renault 12 mi demek gibi birşey.Renault 12 mod edilir çok iyi bir duruma gelebilir hatta birçok insanı kendine özendirebilir bile ama bir maserati değildir :).Bil müh torpille bir işe girebilir güzel bir maaş alabilirsin de yani ama bir tıpla kıyaslanamazsın.Tıp zordur hatta çok zordur ama mükafatı da büyüktür.Bir arkadaşımı ailesi vakti zamanında tıp okuması için çok zorlamışlardır.İlk zamanlar okulu bırakmayı düşündü ailesine çok kızıyordu.İş başına geçtikten sonra ise yüzlerce kez iyi ki beni zorlamışsınız deme ihtiyacı duyuyor :).

İnsanların bakış açıları davranışları falan o konuya hiç girmiyorum :).